10 juli 2013

Moestuintje aanleggen

Afgelopen voorjaar hebben we wat bakken gevuld met diverse soorten sla. Vorig jaar hadden we ook een stukje moestuin gemaakt, maar dat lag niet op de meest handige plek. Niet zonnig genoeg, daardoor groeide alles we er neerzette niet goed genoeg.


Nu pakten we het rigoureuzer aan. We offerde een stuk siertuin in de zon op, haalde er wat tegels uit en nog wat tegels. De planten verplaatsten we ....


Maakte een aparte bak ervoor en deden er nieuwe aarde bij. En klaar..... Nou ja zo simpel ging 't niet, we hebben een complete zaterdag geklust, maar dat is het zeker waard!
Wat zijn we trots en blij met ons echte stukkie moestuin. Helaas zijn we al te laat met het zaaien, maar volgend jaar... oh dan kan alles er zo in!
De planten die we nog hadden konden we overzetten... 


Andijvie, gezaaide krootjes en rucola
Komkommerplant erbij
Kruiden in de hoek en courgette plant in de pot
5 opmerkingen:

 1. Ik heb vooral planten in potten. de tomaat heeft nog geen bloemen hier. De peper wel. Sla heb ik weggegooid. Er werd gespoten voor processierups en ik vond het een akelig idee dat ik dat op moest eten.

  Ziet er mooi uit bij jou! Is zon komkommerplant gemakkelijk te onderhouden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tomaat is ook redelijk lastig in ons klimaat en zeker dit jaar. Peper lijkt me ook wel leuk! Ga ik onthouden.Jammer van je sla zeg :(
   Komkommerplant hebben we heel lang binnen gehad omdat het te koud was, binnen ging het super en nu hij buiten staat, lijkt hij 't te begeven ... helaas..

   Verwijderen
 2. Leuk! Maar sla kan je bijv. nog best zaaien hoor, dat groeit zo snel. En in het najaar kan je knoflook teentjes uitpoten. Zo zijn er nog wel meer dingen die nu nog kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja klopt, sla is idd al gezaaid, evenals andijvie en krootjes en knoflook staat ook op de verlanglijst. in 't na seizoen komen er stekjes vna m'n schoonvaders tuin van de aardbeien...maar volgend jaar gaan we echt los ;)

   Verwijderen
 3. Altijd leuk een eigen groentetuintje!!! En zo leuk dat het opkomt allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen