10 oktober 2013

Schuurtje vol...mmmm

Omdat we de smaak van 't ontsappen goed te pakken hebben gingen we op avontuur in de natuur. Op de fiets door 't dorp en het naastgelegen dorp en zoeken naar rozenbottels...helaas vonden we die niet... maar wel een prachtige pruimenbomen. We hebben flink geplukt en geschut en kwamen met een tas vol pruimen. 
Deze heb ik ook in de ontsapper gedaan met een klein beetje suiker en dit gelijk opgevangen in een schone fles. Zo hebben we puur pruimensap staan. Je zou het ook evt nog een klein beetje kunnen aanlengen. Doordat er weinig tot geen suiker in zit zijn ze minder lang houdbaar. Ik weet niet precies hoelang, maar dat gaan we ontdekken.

Ook maakte ik van onze enorme voorraad heerlijke verse appelsap. Hij is erg troebel door dat er ook wat "prut" inzit, maar het smaakt heerlijk, echt puur appel!

Echt een aanrader!!

De schuur begint aardig vol te raken met eigen gemaakte sappen en siropen... wat een rijkdom! 








3 opmerkingen:

  1. Zo heerlijk, die zelfgemaakte sappen! Ik heb inmiddels ook al heel wat flessen sap staan. Zo lekker puur natuur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat ziet er idd vurrukkulluk uit!
    hoe kom je aan al die mooie flessen?
    en hoe maak je appelsap? gewoon koken en zeven?
    doe je er dan nog wel suiker bij, of kun je ook palmsuiker gebruiken, wat een vragen hé, ik geniet sinds kort van je keukentje:) leuk hoor.
    hartelijke groeten,
    margreeth.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker he ;) De flessen komen bij IKEA vandaan voor 2,49. Ik maak mijn sap met behulp van een ontsapper, hie rkan je er over lezen: http://uitmijnkeukentje.blogspot.nl/2013/08/ontsapper.html
      ik gebruikte geen suiker, dat was echt niet nodig..
      Leuk dat je mee kan genieten van mijn keukentje...geniet er zelf iedere dag in en van ;)
      Liefs llse

      Verwijderen