21 november 2013

Mais invriezen

 Op de markt kocht ik een zak maiskolven. 
Daar zijn ze hier dol op.
Het blad van de kolven was erg slecht en daarom was de zak van 5 kolven voor 1,-
Geen geld en toen ik ze thuis schoonmaakte, waren de kolven nog helemaal goed!
Daar hou ik van :)


Maar zo veel mais eten we nou ook weer niet in 1 week.
Dus ik zocht even op hoe je ze kan invriezen.
Heel simpel bleek


De schoongemaakte kolven kook je 6-7 minuten
en spoelt ze dan af onder koudwater.
In zakjes en ze kunnen zo de vriezer in.


De mannen eten hier per keer 2 kolven.
De jongens een halve en Hans een hele, 
zo verdeelde ik ze dus ook in de zakjes.

Vriezen jullie ook groentes in??

3 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ik vries ook regelmatig groenten in, we hebben een grote vriezer dus dat is dan makkelijk. Bijv. een spitskool is erg veel om 1x van te eten. Wat over is daar maak ik zakjes van en het gaat gewoon vers gesneden in de vriezer. Ook prei, worteltjes, bloemkool gaan fijn gesneden de vriezer in. Als er bijv. boerenkool in de aanbieding is dan neem ik 2 zakken en gaat er 1 de vriezer in. Pas heb ik andijvie geprobeerd, dat wel eerst even kort gekookt, ik weet niet of het lekker is, dat nog niet geprobeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die prachtige gele kolven!
    Ik vind ze altijd een lust voor het oog :-)

    Uhhh...
    invriezen doe ik heeeeeeeeeeeeeeeel veel.
    Zodoende is er hier een grote en een kleine vriezer vol met oogst.
    Ik kan daar enorm van genieten,
    al die vakjes vol met lekkers :-)

    GENIET ERVAN!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mais schijn je ook te kunnen wecken, dat hoop ik volgend jaar eens te proberen!
      Zelf lust ik geen mais, maar m'n jongens zijn er verzot op!
      Groetjes

      Verwijderen