17 december 2013

Appeltjes wecken

We hadden aardig wat appeltjes gekocht, we maakte heel veel lekkere dingen van deze appels.
Maar ik wilde ze ook graag wecken.
Ik schilde de appels en sneed ze in blokjes.
Deed deze in de schoongemaakte weckpotten en deed er verschillende andere ingredienten bij.
Kaneel, suiker, krenten, abrikozen of cranberry's of een mix daarvan
Ik vulde de glazen tot 1 cm onder de rand met gekookt water en wat suiker.


Deze appels kan je gebruiken om appeltaart van te maken 
of appelflappen 
of je kan ze gebruiken om heerlijke gekaramaliseerde appeltjes te maken.
Doordat je de appeltjes lang laat staan gecombineerd met de andere ingredienten kunnen deze goed intrekken en heb je erg smakkelijke appeltjes.

De appeltjes weckte ik op 90 graden en 30 minuten.

1 opmerking:

  1. Een super handig idee!
    Ik ben er echt nog nooit opgekomen dat je zo een soort van kant en klare appeltaart-mix kan maken :-)
    Ik bedoel VULLING voor...
    Wat slim van jou!
    Volgend jaar ga ik dat ook voorzeker doen.
    DANK JE!!!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen