10 december 2013

Gehaktballen met een krokant korstje

Gehaktballen eten we hier vooral bij de weer opnieuw ontdekte rode kool. Ik hou van voorraadjes en dus maakte ik een flinke voorraad ballen. Deze liggen ondertussen in de vriezer. Ik hou vooral van gehaktballen met een krokant korstje. 

Deze maak je heel simpel. Eerst draai je de ballen, zoals je gewend bent.



Als je alle ballen gedraaid hebt, maak je je handen vochtig en maak de ballen rondom nat.
Rol de gehaktbal gelijk door wat paneermeel.


Bak de gehaktballen rondom bruin in hete boter... 


Heel simpel, maar wel erg lekker ;)

2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij ook wel wat!
    Als ik mij voor probeer te stellen hoe dat krokante laagje overgaat in van die heerlijke ouderwetse kostelijke gehakt :-)
    dan loopt mij het water in de mond.

    Diep in mijn hart hou ik hiervan,
    van degelijk vlees zoals een gehaktbal of van gesudderd draadjesvlees :-)
    Ze mogen van mij al die kant en klare schnitzels e.d met E-rommel houden.
    Die koop ik eigenlijk nooit meer...

    DANKJEWEL voor dit lekkers te laten zien!
    Mijn plan is gerezen,
    wij eten vanavond GEHAKTBALLEN :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen