3 januari 2014

Italian coffee

Al eerder poste ik het recept voor Irisch Coffee. Ik wilde al een tijdje een ander soort koffie voor Hans proberen te maken. Ja je leest het goed voor Hans, want ik lust echt geen koffie. Maar ik probeer er graag oplos voor hem. 
Ik maakte voor hem deze heerlijke Italian Coffee. Met Amaretto, slagroom en geroosterde knapperige amandeltjes.
Het is simpel te maken en heeft een duidelijk andere smaak dan Irisch Coffee, dus ik zou zeggen probeer het eens...

Recept Italian Coffee
1 persoon

Mooi glas, liefst op een voetje
1 kop sterke koffie (ik gebruikte een koffiepad van senseo lungo, deze zijn voller en sterker van smaak)
2 theelepels bruine suiker
1 borrelglaasje amaretto
Vers geklopte slagroom 
1 eetlepel amandelschaafsel

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel.
Doe de amaretto en de bruine suiker in het glas en roer goed door.
Zet de kop koffie en schenk deze bij de amaretto.
Roer dit alles goed door, zodat de suiker word opgenomen.
Doe er een lekkere schep verse slagroom op en garneer met de geroosterde amandeltjes.


Zo simpel is het!





2 opmerkingen:

  1. O wat bijzonder is dit!
    Ik ben ook geen groot koffiedrinkster :-)
    maar mijn ouders wel.
    Als ze dan eens over zijn vanuit het westen des lands hier in Groningen :-)
    Dan zet ik ze dit eens voor.
    DANKJEWEL voor de geweldige inspiratie!
    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor!
      Hier worden zulke glazen altijd wel gewaardeerd en past echt bij dit seizoen!
      De geroosterde amandelen zijn ook erg lekker op een mok chocolademelk... Mmmm
      Liefs Ilse

      Verwijderen