13 februari 2014

Zuurkoolrolletjes

Ik kwam ergens een recept tegen voor zuurkoolrolletjes...
vraag me nou niet waar ik het las, want ik lees zo veel recepten, dat ik het echt niet meer weet.
Vaak lees ik recepten en daarbij bedenk ik dan al vaak mijn eigen variatie op het gerecht of hoe ik het GOK verantwoord kan maken.

Zo ook gebeurde het met dit recept,
ik geloof dat onder de rolletjes een romige aardappelpuree hoorde, 
zoveel aardappelpuree wil ik liever niet eten, dus maakte ik alleen de rolletjes.


Erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar....
Alleen kreeg ik wel weer snel trek, het is dus meer geschikt als bijgerecht dan als hoofdgerecht. Dus ik zou zeggen doe er wel wat puree of gekookte aardappeltjes bij als je de koolhydraten niet zo bijzonder vind of eet dit in je GOK uurtje.


Recept Zuurkoolrolletjes
2 personen

1 pakje zuurkool
6 plakjes ham
6 plakken kaas

Doe de zuurkool in een vergiet en druk deze met een lepel of vork goed uit.
Verdeel de zuurkool in 6 delen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem 1 deel zuurkool en knijp deze goed uit en vorm dan een rolletje. (gebeurd bijna al automatisch door dat je het uitknijpt)
Rol het rolletje eerst in ham en daarna in kaas.
Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal.
Bak de zuurkool rolletjes goudbruin in de oven in ongeveer 20 minuten.
Serveer met een stukje vlees of worst en wat gekookte aardappels of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

14 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig idee!
    Heel veel DANK voor deze fijne inspiratie.
    Daar word ik BLIJ van :-)

    Ik zit alleen even te peinzen over het hongergevoel...
    misschien kun je nog wat extra kaas door de zuurkool doen,
    bijvoorbeeld roomkaas of zoiets?
    Ietsje meer gezonde vetten erbij geeft hoogst waarschijnlijk meer verzadiging.

    Liefs, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Suzanne, ja inderdaad wat meer kaas of nog wat extra noten... Kan allemaal, of 't eten in je gok uurtje met wat aardappeltjes...
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  2. Wat een leuk idee, ken wel prei rolletjes. Misschien voor het hongergevoel anders een stokbroodje erbij? Of soepje?
    Leuke site heb je!
    Groetjes Hendrike

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je hendrike!
      Soep lijkt me niet zo lekker combineren, maar brood zou wel kunnen inderdaad!
      Bedankt voor de aanvulling
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Hoi Ilse,

    Ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen, maar ik worstel een beetje met de ham... Wij proberen uit gezondheidsoogpunt (en bijbels oogpunt) zo weinig mogelijk varkensvlees te eten. Maar dit vormt vaak wel een uitdaging... Zeker gebakken spekjes vind ik erg lekker... Hoe kijk jij aan tegen varkensvlees?

    Groetjes,
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Eva,
      Ik heb persoonlijk niet zo'n moeite met varkensvlees. Het is niet zo dat we dit dagelijks eten hoor, we eten het zeker met mate. Het is niet het meest gezonde vlees inderdaad, daarnaast komt ook dat Hans snel veel puistjes krijgt van veel varkensvlees.
      Daarnaast vraag je ook naar het bijbelse oogpunt. Ik geloof sowieso dat we vrij zijn van de wet door Jezus, maar de geboden zijn uiteraard ook niet voor niks gegeven. Ik heb een uitleg voor je waarom ik geloof dat we het nu wel kunnen eten en waarom het toen zo belangrijk was.
      In varkensvlees kan een bacterie aanwezig zijn. Dat is nu zo, maar ook vroeger zo. Deze bacterie kan je niet ruiken of zien. Het varken zelf heeft ook nergens last van. Van deze bacterie (weet de naam niet) kan je ernstig ziek worden. Hij is alleen op te sporen met een microscoop, die hadden ze toen niet. Dus gaf onze goede God dit gebod.... Prachtig... alleen we zijn al een hele tijd verder en ondertussen wordt al het varkensvlees gecontroleerd op deze bacterie en is het varkensvlees wat je in de winkels koopt dus veilig.
      Zo een hele uitleg... maar met dit in mijn achterhoofd eten wij wel varkensvlees, maar wel met mate....
      We eten bv zelden varkensvlees echt als vlees. Wel inderdaad uitgebakken spekjes (die kan je trouwens heel makkelijk vervangen door runderrookvlees uit te bakken) of een plak ham om de witlof of zoals hier om de zuurkool. Verder eten we veel rund en kip. Soms een braad ik een beenham... maar verder eten we weinig varken...
      Kan je hier wat mee?

      Groetjes Ilse

      Verwijderen
    2. ben trouwens wel benieuwd of je soms een Eva bent die ik via FB ken ;)

      Verwijderen
    3. Hoi Ilse,

      Ja, de Eva van fb ;)
      Dank je voor je antwoord. Sinds ik zwanger ben kan ik gewoon moeilijk varkensvlees eten, omdat ik dat heel vier opboer, dus laat ik het sowieso meer achterwege. Je verhaal w.b. de bacteriën klopt inderdaad. Maar als ik ik nu bijvoorbeeld ook kijk naar wat varkens allemaal eten (naar binnen schrokken zonder goed te verteren..) en dat dat dan weer in hun vlees terecht komt dan wil ik ook zo weinig mogelijk varkensvlees eten. Maar ja, soms kom je er bijna niet onderuit en hoort het gewoon bij een gerecht ;)
      Dan inderdaad met mate.

      Verwijderen
    4. Jammer dat je er zo'n last van hebt, maar als ik me niet vergis ben je bijna uitgerekend en zou 't dus weer kunnen.
      En je hebt gelijk hoor wat betreft 't varkensvlees. Daarom hier ook met mate inderdaad en bijna nooit als echt vlees. Dat vind ik ook wel schelen!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Deze staan voor komende zondag op het menu... Nu al zin in :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien ook lekker met sweet patato's?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is dit lekker!! Dank je wel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen