19 maart 2014

Groene spaghetti

De jongens lusten graag pasta, maar die rode saus....
nee die slaan ze liever over, ze eten liever alleen de pasta.
Maar ze moeten altijd een schep rode saus eten.
Het gemopper wordt al steeds minder,
maar toch was ik op zoek naar een andere manier van bv spaghetti eten.
Dat ik deze groene spaghetti verzon.


Zoals altijd zijn onze jongens qua smaak erg verschillend...
De oudste vond het geweldig, de jongste vond het ronduit smerig...hij had dan nog liever de rode saus... heel vervelend...want wij vonden hem zelf ook erg lekker....
weer een dilemma erbij ;)
Maar voor jullie in ieder geval het recept


Recept Groene spaghetti
4 personen

300 gram spinazie
1 stronk broccoli
150 gram crème fraich
200 gram kastanje champignons
1 rode ui
1 teen knoflook
volkoren spaghetti voor 4 personen
flinke hand pijnboompitten
scheutje witte wijn
peper en zout
parmezaanse kaas

qua vlees kan je diverse kanten op, ik had spekjes liggen die op moesten, maar kipfilet kan ook goed, je zou ook een vega versie kunnen maken, voeg dan wat gehakte walnoten toe

Kook de broccoli beetgaar.

Wok de spinazie in wat olie tot het geslonken is en doe dit in een maatbeker.

Rooster de pijnboompitten goudbruin.
Kook de spaghetti gaar.

Snijd ondertussen de ui en de champignons.

Verhit wat olie in de wok en bak hier de spekjes in uit.
Voeg dan de ui en champignons toe en pers het teentje knoflook erbij uit.
Bak ze mooi bruin.

Mix met een staafmixer de spinazie helemaal fijn.

Blus het vlees met champignons af met een scheutje witte wijn.
Voeg de crème fraich en de spinazie toe.
Maal wat peper en zout toe en laat de crème fraich smelten
Blijf goed roeren.

Voeg de gare spaghetti en de broccoli toe.

Roer alles goed door elkaar.

Schep het op de borden en verdeel dan wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe.



















Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen