17 april 2014

Lasagne met courgette en tomaat

We eten hier geregeld lasagne, we vinden het allemaal lekker en de jongens eten het dus ook goed. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de saus niet zelf maak. Ik vind die van honig zo lekker....maar krijg de smaak niet zoals die van hen....
Dat zijn vast al die slechte e-nummers....
Lang heb ik het anders klaar gemaakt, maar niemand vond het echt super...
Nu hebben we besloten dat als we lasagne eten, we het eten zoals we het lekker vinden.
Verder maak ik alles zelf voor het avondeten en dan die ene keer in de 2 -3 weken dat ik nog een zakje gebruik.... dat vinden we dan oke. 
Dat neemt niet weg dat ik niet experimenteer...
Vaak maak ik het met gehakt, veel champignons, heel veel spinazie en flink kaas.
Maar laatst maakte ik het ozo lekker met lagen courgette en tomaat ertussen.


Ik maakte de lasagne saus zoals ik gewend was.
Bij het opbouwen van de lasagne deed ik op ieder laag saus, eerst een laag dunne plakjes courgette. Daar overheen gingen pastavellen, dan weer een laag saus en op die laag een laag tomatenplakjes, weer pastavellen en ga zo maar door.
Ik sloot het af met flink kaas en we hebben heerlijk gesmuld!


Echt iets voor in de zomer!
Lusten jullie ook zo graag lasagne?
En hoe maken jullie die?

9 opmerkingen:

  1. Ik maak het af en toe met mini lasagne. Ik maak de saus met gehakt, groenten en een op het laatst een fles tomatensaus van Grand'italia traditional(is volgens mij puur tomaten en nog iets van ui geloof ik). Ik dek het altijd af met plakjes tomaat en dan geraspte kaas. De zakjes en pakjes vond ik veel te machtig van smaak en dit is gewoon veel puurder. Misschien een idee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb het jaren geleden gemaakt! Misschien ooit weer eens doen. Mijn man is er dol op. Voor de rest niemand. Ik ook niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk om te lezen dat jij voor de lasagne altijd een pakje van honig gebruikt. Dat doe ik dus ook omdat ik op een andere manier niet echt die lekkere smaak krijg. Het zijn trouwens voor mij ook de enige pakjes die ik gebruik.
    Toevallig hebben we afgelopen dinsdag lasagne gegeten. Ik had veel tomatenplakjes tussen de laagjes gedaan en mozzarella. Door de saus doe ik wel altijd veel groente en die varieer ik regelmatig.
    Hier in huis is iedereen er dol op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk om te lezen dat jij dit ook doet zuinige student! Terwijl 't toch not done is volgens heel veel mensen..... ;)

      Verwijderen
  4. Hihi zo zie je maar smaken verschillen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik maak de saus altijd op basis van een roux met melk. Als de saus op dikte is roer ik er een aantal blikjes tomatenpuree door en Italiaanse kruiden naar smaak. Door t gerulde gehakt gaan 2 tenen knoflook. Het gehakt roer ik door de saus. Tussen de lagen doe ik ook tomaten en courgette.Broccoli en prei vinden wij ook lekker. T is hier altijd een succes.


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klinkt wel lekker! Heb je daar misschien hoeveelheden bij of een receptje? Mag 't evt ook mailen hoor naar hansenilse@live.nl
      Groetjes en bedankt voor de suggestie!

      Verwijderen
  6. Hé, wat leuk, ook ik gebruik bijna geen pakjes en zakjes, behalve voor lasagne. Ik doe er ook veel groenten erdoor, ook handig om restjes op te maken. Verder doe ik er vaak perziken (uit blik) in stukjes door. Dat vinden de kinderen helemaal smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke blog om te lezen. Ik kan het me ergens wel voorstellen dat je hier een pakje voor gebruikt, als ik geen kookinspiratie heb, moet ik mezelf bedwingen niet even een pakje te kopen. Zelf doe ik het niet, omdat ik geen geraffineerde suikers/tarwe mag. En daardoor koop ik het dus bewust ook niet meer, anders heb ik er vervolgens weer last van.

    Ik maak lasagne altijd zonder pakje/zakje.

    Ik begin met het aanfruiten van een aantal uien met wat knoflook (soms wat gember erbij) daarna rul ik het gehakt en breng het gehakt op smaak met peper/zout/oregano/rozemarijn/basilicum. Vervolgens doe ik bij het gehakt soorten groenten. Paprika's, champignons, courgette. (soms wortel)
    In een andere pan giet ik een pakje tomatensaus (A.ldi) en een blikje tomatenblokjes. Die breng ik op smaak met kruiden (meestal is de saus al zout genoeg dus doe ik er geen zout door). Als dat allemaal klaar is, giet ik de saus bij de groenten en verdeel het dan in een schaal.
    Als laatste een heerlijke laag bechamelsaus erop en geraspte kaas.

    Oja, ik gebruik volkoren lasagnevellen of spelt. Zonder tarwe dus. En mocht de saus wat te dun zijn, bind ik het met wat speltbloem/meel.

    Ik vind juist de lasagne zonder pakje/zakje het lekkerst, grappig he: smaken verschillen!

    BeantwoordenVerwijderen