23 april 2014

Sesamzaad crackers

Sesam is gezond...
om heel veel redenen

Ik wilde lijnzaadcrackers bakken, 
maar ik had geen lijnzaad meer.
Maar wel heel veel sesamzaad.

Dus maar eens gaan proberen.

Ik nam 100 gram sesamzaad,
1 flinke eetlepel eiwitpoeder,
1 flinke eetlepel psyllium-inuline,
een snuf zout, 
en 100-150 gram water

Roer dit tot een papje en smeer het uit op een stuk bakpapier en bak het in zo'n 8 minuten in de magnetron. Wil je liever niet de magnetron gebruiken, bak ze dan ongeveer in 20-30 minuten op 180 graden in de oven.

Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Die crackers zien er lekker uit. Het water loopt me in de mond.
    Waar koop jij sesamzaad? Ik heb hier een klein potje staan en dat was heel erg duur. Ik heb het in de supermarkt gekocht. Als ik dat ervoor zou gebruiken, worden het wel hele dure crackers.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik koop mijn sesamzaad bij de Molen waar ik ook meel koop, is opzich daar niet zo heel duur en het was echt nog het enige wat ik had liggen ;)

      Verwijderen
  2. Wat leuk gevonden lieve Ilse...
    Ik ben ook dol op SESAMZAAD.
    Die zoetige smaak is echt lekker.

    Alleen mijn lieve Marcel heeft er een allergie voor.
    Dus ben ik altijd heel voorzichtig met het in huis te halen.
    Een zaadje is genoeg om hem in een shock te krijgen.
    Brrr...

    Liefs, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen