15 mei 2014

Frittata met champignons en tomaat

Op facebook kwam ik laatst een recept tegen voor een frittata...
Normaal scrolde ik verder, want ik dacht dat een frittata altijd van aardappels gemaakt werd...
Maar dit recept dus niet...


Dus ik ging aan het maken en oh wat heb ik een spijt dat ik altijd verder scrolde....wat was dit lekker....
En ben gelijk verder gaan experminteren... en ik kan alvast verklappen er komen nog meerdere lekkere recepten voorbij...
Maar nu eerst deze

Recept Frittata met champignons en tomaat
1 persoon

halve rode ui
2 eieren
spekblokjes naar smaak
1 tomaat
3 champignons
kaas naar smaak
peper en zout
evt verse kruiden
boter

Snijd de tomaat, ui en de champignons in grove stukken.
Bak in een koekenpan met wat boter de groenten  met de spekjes gaar.
Doe dit in een mengkom.
Verwarm de grill van je oven voor.
Zorg dat je vanaf nu werkt in een pan die in de oven kan of gebruik een dichte bakvorm.
Klop de eieren los en meng dit met de gebakken groente.
Breng op smaak met wat peper en zout en nu kan je ook de verse kruiden toevoegen (ik gebruikte basilicum, peterselie en bieslook)


Verwarm wat boter in de pan en doe hier het eiermengsel in.
Rasp er ruim gesmolten kaas overheen.
Als de onderkant begint te verkleuren, zet je de pan in even onder de grill tot de bovenkant droog is en de kaas gesmolten.

Heb je geen pan die in de oven kan, dan kan je het eiermengsel gelijk in een bakvorm gieten en deze ongeveer 10 minuten in de oven bakken. Of je gaart de frittata in de pan gaar met een deksel erop.



Ik at hem met wat verse rucola en kon er heel de middag tegen aan!

Erg geschikt voor GOKKERS ;)

11 opmerkingen:

  1. Lekker zeg...
    Inderdaad SUPER geschikt voor GOKKERS :-)
    In die lijn maak ik hier ook graag eieren klaar.
    Heerlijk VOEDZAAM en GEZOND!
    DANKJEWEL weer voor deze inspiratie...

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jep, ga ik proberen! op de foto ziet het er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ilse weet jij misschien of je verse kruiden voor dat het in de pan gaat moet wassen?
    Alvast bedankt. groetjes petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kruiden kan je 't beter inderdaad eerst even afspoelen onder de kraan.... Zure regen... Ongedierte...
      Succes ermee!

      Verwijderen
  4. Oh wat een heerlijk recept weer. Het water loopt me in de mond!
    Je blijft ons inspireren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan hoor zuinige student! ;)

      Verwijderen
  5. Hi! I would like to share your recipes on our site. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit Volrecepten.be. You will find a link with the instructions in the Top Blogs section.
    Hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ah, echt heerlijk!! Ik heb het niet als lunch gegeten, maar als avond eten. Wat extra groente toegevoegd. Zeker voor herhaling vatbaar :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Ilse,

    Wij hebben het van de week gegeten mijn dochters vonden het erg lekker.
    Het was helaas wel weinig vonden wij , maar dat kan aan ons liggen we kunnen aardig eten zeg maar:)

    Groetjes Heidy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Heidy, fijn dat het smaakte!
      Dit recept is voor 1 persoon, ik kan hier echt heel de middag opteren..
      Je zou er evt wat salade of brood bij kunnen eten
      Groetjes Ilse

      Verwijderen