8 mei 2014

Onbijt op bed met Amerikaanse biscuit

Ontbijt op bed is altijd lekker toch....
Eens hoorde ik ergens de uitspraak

Als je ontbijt op bed wilt, moet je in de keuken slapen

Ik vond het wel een leuke uitspraak,
maar hier hoef je niet in de keuken te slapen om een ontbijtje op bed te krijgen...
al zou ik het wel vaker willen doen, 
maar het komt er simpelweg niet van.


Ik las een krantenartikel over de nieuwe rage in Amerika,
Biscuit...
geen idee wat het was,
Het werd vergeleken met beschuit, met scones, met broodjes...
Tja het is dus geen van alle...
Ik gewoon erg lekker op zijn eigen manier.
In Amerika hebben ze het maken van deze biscuits verheven tot een kunst
en er bestaan ondertussen speciale restaurant van.
Ze worden met de meest uitlopende dingen belegd .
Ik ging voor simpel en ze werden hier gegeten met wat jam...


Ook erg lekker.
Het is een erg zoetig, luchtig en rijk broodje...
Dat zeker smaakt naar meer
of komt dat door het gebruik van tarwebloem ;)

Ik heb geen foto's van het maken van het deeg omdat mijn handen te plakkerig waren...
hou daar dus rekening mee

Recept Amerikaanse biscuit
10 stuks

240 gram tarwebloem en extra om mee te bestrooien
1,5 eetlepel bakpoeder
snuf zout
25 gram suiker
110 bevroren boter
235 karnemelk
room of gesmolten boter
evt. wat extra suiker

Leg ruim van tevoren de boter in de vriezer zodat deze goed bevroren is, maar ook geen ijsklomp.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng de droge ingredienten in een grote kom.
Rasp de boter (grof) in de kom erbij.
Schep de botersliertjes met een vork door de bloem heen.
Roer de karnemelk er snel en voorzichtig door de bloem, tot je een 'slorig'en erg plakkerig beslag hebt.
Bestuif je werkblad met wat tarwebloem en stort daar het deeg op.
Strooi wat bloem over het deeg heen.
Druk het met je handen uit tot een vierkante lap.
Vouw met een spatel het deeg met een spatel in drieen.
Draai het pakketje om en bestrooi opnieuw met tarwebloem.
Druk met je handen het deeg weer uit tot een lap en vouw het dan weer met een spatel in drieen.
Doe dit nog 1 keer.
Druk daarna het deeg uit tot een lap van ongeveer 15 mm dik.
Steek er met een beker met een dia van ongeveer 7,5 cm rondjes uit. (let op tijdens het steken moet je niet draaien)
Leg een bakpapier op een bakplaat en leg daarop de biscuits.
Bestrijk de biscuits met wat room of gesmolten boter, je zou er nog wat suiker over kunnen strooien. 

Zonder zijn ze ook al erg lekker, maar met zijn ze net wat zoeter... dus wat je zelf wil of doe het half half.

Bak de biscuits in 15-20 minuten gaar tot ze opgeblazen en goudbruin zijn.



Bron: AD




4 opmerkingen:

  1. Hi Hi...
    ik denk dat jij op zich best in je KEUKENTJE zou kunnen slapen :-)
    Als je soms tot in de late uurtjes nog aan het kokkerellen en bakken bent.
    Dan kun je daar net zo goed slapen :-)

    Hebben wij ook wel eens gedaan...
    Hi Hi...
    voor het grote warme fornuis :-)
    Het was boven zo koud en daar zo heerlijk warm...

    Ooo wat lijkt mij dit lekker zeg...
    Eigenlijk vind ik alles van tarwebloem met zelfgemaakte jam kostelijk :-)
    Maar ja...
    Zoals je schrijft...
    Zouden baksels met tarwebloem lekkerder worden naar mate je ze minder eet?
    Ik vind dat het af en toe best mag...
    Zoals dit lekkere recept wat jij zo overheerlijk weet te beschrijven :-)
    En de sfeervolle foto bovenaan doet er echt aan mee dat je er naar gaat "snakken"
    THANKS!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het mag inderdaad best wel eens hoor Suzanne geen probleem. Bij ins zijn de weekenden voor zulke dingen...
      Bedankt voor je complimenten
      Liefs Ilse

      Verwijderen
    2. Oh en weet je ik bak s avonds nooit. Altijd overdag.... En slapen doe ik toch echt liever in m'n eigen bed....
      Klinkt wel heel romantisch dat jullie wel eens voor 't fornuis hebben geslapen.... Heerlijk bij 't warme vuur...
      Was in ieder geval niet afgelopen winter ;)

      Verwijderen
  2. Die zien er wel heel erg lekker uit hoor... Dat wil ik ook wel een keer proberen, verrukkelijk lijkt me dat met mijn zelfgemaakte jam er op... Ga ik beslist een keer proberen!
    Dank je wel voor het recept en de beschrijving...
    Fijn weekend alvast,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen