Toetjes.... mmmm altijd lekker en het liefst dan geen bakje yoghurt...
neee ik hou van echte toetjes...
super lekkere bijzondere toetjes ;)
Dit keer maakte ik even snel een crumble op zondagavond..
ik had geen recept en heb iets geprobeerd en dat was me toch lekker!
Ik kan dit dus van harte aanbevelen!
Door dat ik palmsuiker en noten gebruik is het een erg gezond toetje...
Dus ik kan het jullie van harte aanbevelen!!
Recept Rabarber-Aardbei-Noten-Crumble
2 personen
1 flinke stengel rabarber
20 aardbeien
1 eetlepel palmsuiker
30 gram amandelmeel
30 gram gemengde ongebrande noten
30 gram boter
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet 2, 1 persoons schaaltjes in of een wat groter schaaltje wat voor 2 personen genoeg is.
Maak de stengel rabarber schoon en snijd deze in reepjes van 1 cm.
Haal de kroontjes van de aardbeien af en snijd de aardbeien in kwarten of halfjes.
Verdeel de rabarber en aardbeien over de schaaltjes en verdeel de suiker eroverheen.
Hak de noten grof.
Maak een snelle crumble van de boter, het amandelmeel en de gehakte noten, door het alles door elkaar heen te wrijven en licht te kneden.
Verdeel de crumble over de bakjes.
Bak de crumbes in 15-20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Er zit best aardig wat vocht in deze crumble en dat komt tijdens het bakken iets omhoog, vandaar de ietwat rode rand die je iets hoger op het schaaltje ziet... Dat zakt later weer omloog en dat wordt een soort stroopachtige substantie onderin het schaaltje... kwijl je al ;)
Lekker met een toef slagroom...
Eet smakelijk!
Gaan we doen, klinkt geweldig!!
BeantwoordenVerwijderenPalmsuiker vind ik niet echt gezond, maar een keertje moet kunnen ;)
Ik ben wel benieuwd waarom je palmsuiker als niet echt gezond beschouwt?
VerwijderenGroetjes Ilse
Lijkt mee heerlijk Ilse! Heb nog wat rabarber in de tuin en het is de langste dag geweest, dus die moet er binnenkort aan geloven :)
BeantwoordenVerwijderen