10 juli 2014

Bieten-carpaccio

Leuk en lekker voorgerecht?
Of een lichte lunch?

Maak eens deze bieten-carpaccio
erg lekker en weer eens iets anders dan anders.

Recept Bieten-carpaccio
1 persoon

1 gekookt bietje
handje rucola
1 lente uitje
parmezaanse kaas
eetlepel pijnboompitten
eetlepel walnoten

Verdeel de rucola over het bord.


Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Schaaf met een dunschiller of op een rasp het schoongemaakte en gekookte bietje zo dun mogelijk.
Leg deze trapsgewijs op de rucola.


Schaaf wat grove krullen parmezaanse kaas over de bieten.
Snijd het lente uitje in ringen en verdeel deze ook over de bietjes.
Breek de walnoten in wat kleinere stukjes.
Verdeel als laatste de walnoten en de pijnboompitten over de de carpaccio.


Een erg lekker gerechtje wat snel klaar is!
ook erg lekker met een stukje stokbrood erbij...


4 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse,
    Wat een geweldig receptje, dit lijkt me verrukkelijk.
    Ik ga het zeker een keer proberen...
    Fijne dag vandaag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er zo MOOI uit!!!
    En ik denk dat het niet alleen MOOI is :-)
    DANK weer voor deze verrukkelijke inspiratie!!!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dames dat het in de smaak valt ;)
    Ik maak het geregeld klaar, maar is ook erg leuk als voorgerechtje
    Liefs Ilse

    BeantwoordenVerwijderen