14 juli 2014

Broodpudding met chocolade


Toen ik de No-Waste serie schreef beloofde ik jullie een recept voor een lekkere broodpudding.
Vandaag heb ik dat recept voor jullie
Broodpudding vind ik echt iets voor een koude winterdag...maar ja ik wilde dit recept gewoon toen uitproberen ;) en dus aten we op een warme zomerse dag deze broodpudding. Zo samen met aardbeien en slagroom,.... werd het toch nog een beetje zomers ;)

Recept Broodpudding met chocolade
3 personen

150 gram oudbrood
35 gram chocolade stukjes of aan een stuk wat jezelf nog hakt
2 eieren
75 ml slagroom
25 gram palmsuiker
75 ml melk
1 eetlepel rum

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een lage ovenschaal in met wat boter.
Snijd het brood in vierkante blokjes.
Verdeel ze over de schaal.
Hak de chocolade en verdeel die over het brood.
Mix in een andere kom de eieren, suiker, slagroom, melk en rum door elkaar.
Giet dit over het brood en laat dit 15 minuten rusten.


Zorg er wel voor dat al het brood 'nat' is.
Bak de pudding in 45 minuten gaar.
Lekker met aardbeien en slagroom.

4 opmerkingen:

  1. Jeetje, alweer zoiets lekkers... Ga ik ook een keer proberen... Zeker weten!
    Fijne nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten heel graag broodpudding. Wat een goede tip om die eens met chocolade te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij kan het best op een zomerdag. Heel leuke tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dames dat hij zo in de smaak valt! ;)

    BeantwoordenVerwijderen