8 oktober 2014

Culinair archeon

Op Hans zijn verjaardag gingen we naar het Archeon, wat hebben we genoten met de jongens 
en mama viel ook met haar neus in de boter...
Het thema van het weekend was namelijk culinair archeon...
Overal kon je kijken en proeven hoe er toen gekookt en gegeten werd!

Daar stond mama natuurlijk met haar neus bovenop :)
Met als eindconclusie
dat ik erg blij ben met mijn oven, koelkast, bestek,
gasfornuis, aanrecht..ja met mijn keuken!

 vlees bakken op vuur...
en best lastig snijden zonder mes.. 
moest met een scherp stuk steen...


soep in de maak... 



broodje roosteren... 


varkentje aan het spit... 


erg jonge kaas...
erg smaakloos door het gebrek aan zout en kruiden
wat zijn we toch gezegend met kruiden en zout....


fruitleer, gedroode kersen, gedroogd vlees, gedroogde appeltjes, noten, gebakken meelwormen (en nee die heb ik niet geproefd), zaden koeken, jam...



Onze legionairs....



Zelf sappersen op de culinaire markt...
en natuurlijk weer proeven :)




Middeleeuwen...


Ouderwetse bijenkorven in de maak 


Lesje over honing (incl proeven) en bijenwas.
Daarna mochten ze zelf een kaarsje maken....




3 opmerkingen:

  1. Leuk hè in het archeon! Leuke foto's ook! Kunnen we even lekker meegenieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauwh dat was een leuk uitje en lékker!! Ook nog mooi weer erbij. Kon niet meer stuk zo te zien. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke dag! Een uitje om eens in mn achterhoofd te houden!

    BeantwoordenVerwijderen