7 november 2014

Peren-Mascarpone-Kruimel-Cake

Stel je mag veel taarten bakken en al weken zoek je, scheur je en verlekker je je aan de mooiste en lekkerste taarten. Dan scheur zie je een recept en zegt... Dit is hem... Het ging hier bij om een appel-kruimel-cake....  OHhhhh ja... Ik ben dol op appel en kruimels en cake. 

 De dag voor je echt gaat bakken, lees je niets vermoedend een kookblad door en dan gebeurd het....
De twijfel slaat toe... 
Help...
Nu weet ik het niet meer....
want ik zag een peren-marcarponecake....


De ochtend van het bakken plaatste ik op facebook een noodkreet... Help ik kan niet kiezen... en vroeg welke taart de mensen zouden maken...
Iedereen koos voor de peren-mascarponecake....

Super zou je zeggen.. je hebt je antwoord, die kan je maken....
Maar nee... die kruimels he...
Die kruimels lieten me niet los...

Om dit lange verhaal nou heel kort te maken....
Ik combineerde beide recepten en ik maakte deze 
Peren-Mascarpone-Kruimel-Cake
(leuk woord voor galgje ;)...)


Recept Peren-Mascarpone-Kruimel-Cake
12 stukken

200 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
200 gram bloem
10 gram bakpoeder
2 theelepels kaneel
75 gram mascarpone
2 peren

Voor de kruimellaag:
100 gram suiker 
100 gram bloem
1 theelepel kaneel
100 gram koude boter
50 gram pecannoten

Maak eerst de kruimellaag. 
Hak de pecannoten grof.
Doe alle ingrediënten in een kom en snijd met 2 messen de boter door de rest van de ingrediënten.
Blijf snijden, als laatst kan je ook de boter nog tussen je vingers kleiner wrijven.
Zet de kruimels in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een lage bakvorm (28x18) in en zet deze klaar.
Klop de suiker met de boter zacht.
Voeg dan een voor een de eieren toe, voeg de eieren pas toe als de vorige helemaal opgenomen is.
Mix dan de bloem, kaneel, bakpoeder en zout erdoor tot een glad beslag.
Schep dan de mascarpone erbij en mix dit nog even goed door.
Schenk het beslag in de bakvorm.


Schil de peren en snijd ze in blokjes.
Verdeel de peren over het beslag en verdeel als laatst de kruimels over de peren.


Bak de cake in het midden van oven in 35-40 minuten gaar.

En hij was me toch lekker....
:)

2 opmerkingen:

  1. Ja, dat kan niet missen, dat moet wel heeeeeeeeeeel erg lekker zijn...
    Ik ga hem ook een keer proberen hoor...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh, dat lijkt me nou ook verrukkelijk!!!
    Zit me niet te verleiden, haha!

    BeantwoordenVerwijderen