31 maart 2015

Bezem en schoonmaaktips

Schoonmaken en ik...
geen goede combi...
Natuurlijk maak ik schoon...
Ik ben nou eenmaal de persoon in ons huis die het minste werkt 
en het meest thuis is en daardoor dus ook verantwoordelijk voor het schoonmaken en koken..
Met dat laatste hebben ik natuurlijk geen enkel probleem...



Maar bah dat huishouden.... 
Natuurlijk zie ik ook wel dat het opknapt, lekker ruikt en fijn leeft...
Maar tja ik hou er gewoon niet van
en het stopt nooit...
echt nooit he...
iedere week weer...


Stofzuigen vind ik dus ook echt niet leuk om te doen.
Het maakt herrie en is best zwaar...
Toen onze kruimeldief stuk ging kocht ik een goede rubberen bezem en een rubberen veger en blik...


Nou mijn beste aankoop ooit..
Ik vind het niet een zo vervelend om te doen, hij maakt geen herrie, 
doe je makkelijker even tussendoor, de kinderen kunnen het ook makkelijk...
Door dat de "haren" van rubber een beetje statisch zijn pakken ze alle haren mee. Zelfs onze trappen waar vloerbedekking op ligt, krijg ik er haar vrij mee... en dat is heel wat met 2 harige katten die op de trappen slapen ;)...
Ik merk dat ik steeds minder stofzuig maar steeds vaker even goed veeg en het lijkt er zelfs een klein beetje op dat ik dat ook nog wel leuk vind...


Wat ook erg handig is, ik gebruik hem ook als ik dweil. Ik wikkel er een microvezel doek of een speciale dweil omheen, aan beide kanten een elastiekje en ik kan dweilen... Ideaal, dus heb je ook zo'n bezem... probeer het eens.. voor mij werkt het erg goed..
Hij is van het merk Handy en ik kocht hem bij de Blokker.

In sommige tijdschriften kom je soms geweldige tips tegen...
Zo ook voor een afwasborsteltje... wij hebben een vaatwasser, maar om de vaat voor te spoelen gebruiken we nog een ouderwetse borstel. Deze wordt best smerig... Dus mik hem geregeld weg en komt er een schone uit de kast. In het Jumbo boekje las ik een tip om hem in de vaatwasser mee te laten draaien. Zo wordt hij schoon en bacterieloos :)...Sinds die tijd mag hij iedere dag mee en jawel hij blijft stukken schoner!



Volgens Jumbo kan ook je een schuursponsje in de vaatwasser mee laten draaien, dat probeerde we dus graag uit. Hij komt er schoon en fris ruikend uit. Alleen is hij natuurlijk nog wel nat, dus even uitknijpen en laten op drogen.


Ook online vond ik een tip om gaspitten en pannendragers met kokend water en soda te reiningen...
Ook dat probeerde we...
voorjaar op komst?? hihhi hoe raadt je het zo :)
Maar goed alle losse onderdelen haal je los en daar gooi je zeer royaal soda bij en 
dan een ketel kokend water.
Dit laat je een tijdje staan, nog even met een schuursponsje na boenen en klaar...


Mijn gaskookplaat boende ik ook eens goed schoon... en oei oei... daar was ik al een tijdje niet geweest....maar goed nu zijn ze weer schoon :), 
sommige stukjes zitten ingebrand en krijg ik niet meer schoon en ach dat hoeft ook allemaal niet....



Heb jij nog geweldige tips???
Ben nu toch lekker bezig met uitproberen, testen en poetsen...

11 opmerkingen:

  1. Ik bezem ook liever dan dat ik stofzuig. Stofzuigen is zo kabalig inderdaad. Maar een rubberen bezem heb ik niet. Misschien toch eens proberen!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh er bestaan meer van zulke mensen ;)
      Die rubberen bezem vind echt een super uitvinding, vooral omdat het dus ook tegen vocht kan... Je schijnt deze bezem ook mee te kunnen laten draaien in bv de vaatwasser.. Nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel handig

      Verwijderen
  2. Ja, ik heb ook een hekel aan schoonmaken! maar toch heb ik ook weer graag mn huis netjes! Hier werkt een schoonmaakschema perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Debora
      Schoonmaakschema heb ik hier idd ook een tijdje gehad, maar het heeft voor mij geen toegevoegde waarde... Dan heb ik helemaal het idee dat het MOET... dus nu doe ik het zonder, werkt ook best ;)
      Groetjes
      ps fijn om te lezen dat jij er ook een hekel aan hebt :)

      Verwijderen
  3. Die zwarte stukjes rond je pitten doe ik vaak met zo'n staalwol sponsje om het weg te krijgen. En ik krijg morgen een fles schoonmaakmiddel, aangeschaft via een thuisparty, was echt wonderbaarlijk goed werkt bij zulke klussen. Mn schoonzus gebruikt het al een poos, nou je staat werkelijk versteld! :-) Dus ik heb eigenlijk wel zin om aan de slag te gaan :P Het werkt namelijk ook supergoed om je bakplaten schoon te krijgen, en dat is hier wel nodig met een veel gebruikte oven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat spul ken ik denk ik wel... Jemayko ofzoiets? Heb ik ook al veel lovende verhalen over gehoord. Staalwol is ook nog wel een idee. En die zin om te gaan schoonmaken... goed gebruiken ;)... ga nog bloggen? of stop je ermee?

      Verwijderen
    2. Nee niet van jemako, maar van prowin. Wel vergelijkbaar hoor denk ik. Ken jemako alleen van naam. Maar het werkt echt als een trein, heerlijk :-) Mn schoonzus stuurt steeds voor en na foto's als ze weer eens wat aanpakt, haha :-)
      Bloggen weet ik nog niet. Ik vind het zó leuk om te doen, maar het gebeurde regelmatig dat iemand een post plaatste over iets wat ik ook wilde doen / mee bezig was, dus ik vroeg me erg af wat de toegevoegde waarde van mijn blog zou zijn. Er zijn zoveel goede en andere blogs, en ik had toen ook niet echt de tijd om regelmatig te bloggen. Ben er nog niet over uit, maar het kriebelt wel zo veel soms dat ik me niet voor kan stellen dat ik nooit meer zou bloggen. Maar hoe ik dat ga doen.. Dagelijks brood voelt niet als de juiste plek, omdat ik dat eerst gestart was als een bakblog. Ik weet het gewoon nog niet dus ;-) Best lastig soms hoor!
      Maar ik lees nog wel heerlijk met iedereen mee :-)
      Liefs!

      Verwijderen
    3. Ik geniet altijd zo van je blog... Heeft voor mij dus zeker wel een toegevoegde waarde :). Dit blog is ook ooit gestart als kookblog en dat is het allang niet meer ;). Ik ben benieuwd of je weer gaat starten.

      Verwijderen
  4. Stofzuigen doe ik wel , maar niet overdreven lang. Bij manlief thuis was de regel dat ze 3 kwartier moesten stofzuigen. Mijn schoonmoeder keek op de klok of ze het wel zolang deden. Dus als manlief hier stofzuigt is het ook zo lang. Kan je zeggen dat je er bijna gek van wordt.
    Ik heb een plantenspuit met een bodempje allesreiniger en de rest water, voor de keukenkasten te reinigen. Heb ik eens veel tijd of zin doe ik het uitgebreider.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een fijne tips! ik heb er ook nog een: doe een panty om je stofzuiger heen. Dat voorkomt dat er kleine onderdelen in de stofzuigerzak verdwijnen

    BeantwoordenVerwijderen