10 maart 2015

Groot inkopen van verzorgingsproducten en de rest ;)


Ik hou ervan om dingen "groot" in te kopen...
en nee bovenstaande foto is geen foto van mijn schuur incl voorraad ;)

Wij gebruiken van veel producten merkloze producten en vaak het eigen merk van de winkels waar we veel komen. Deze zijn niet heel vaak in de aanbieding, maar als ze in de aanbieding zijn... dan sla ik ook gelijk flink in. Ik koop gerust shampoo, tandpasta, douchegel, enz voor een heel jaar in... Plek genoeg in de kasten. Voor jullie nou denken dat wij in een kast van een huis wonen... dan moet ik jullie teleurstellen. We wonen in een gewoon rijtjeshuis, alleen hebben we wel goed nagedacht hoe we zoveel mogelijk opbergruimte kunnen creëren en dus is er altijd wel plek voor zulke voorraad. 

Maar goed terug naar de voorraad. Laatst was dus de shampoo in de aanbieding, ik had nog wat staan, maar kocht er 6 flacons bij. Ook de tandpasta was in de aanbieding, samen met nog wat andere producten die we gebruiken, dus die mochten ook in grotere verpakkingen mee. Deze week was de douchgel in de aanbieding, dan koop ik ook gelijk 5 verpakkingen, allerlei verschillende geuren... 


Ik heb een tijd geprobeerd om zelf shampoo en douchegel te maken, dat lukte op zich wel, maar het beviel ons niet zo goed. Van de shampoo kreeg ik erg snel vet haar, terwijl mijn haar juist naar het droge neigt... Dus toen was het simpel dan kopen we gewoon weer producten in de winkel.

Maar waarom dan zo groot inkopen. Dat zijn een paar redenen,

   • 1: deze aanbiedingen komen niet vaak langs en scheelt toch weer.
   • 2: Daarnaast hou ik niet van boodschappen doen winkelen wel maar dat is anders :). Daarom ik wil zo min mogelijk in winkels komen en mijn mening is ook dat hoe minder je er komt, hoe minder geld je uitgeeft... omdat je de kans kleiner maakt op het "extra kopen" van dingen die je niet nodig hebt... En ja gelijk maar toegeven daar ben ik gevoelig voor. Dus een stukje eigen bescherming... 
   • 3: Als laatste punt is voor mij belangrijk dat je zo dus eigenlijk nooit misgrijpt.. tenzij je de voorraad op laat gaan ;)

Voor onze normale boodschappen doen we nog steeds maandboodschappen en dat bevalt nog steeds erg goed. Het ritme begint er steeds beter in te komen. Om me heen hoor ik nog steeds verschillende reacties... Een leuk voorbeeld is mijn moeder... die was eerst toch wel een beetje kritisch... (toch mam? ;)...) en nu??? Ja ja bijna iedere maand lopen we samen met een mega kar door de Lidl en Jumbo... "het werkt echt hoor en dat ik dat nou nooit eerder heb gedaan" roept ze iedere maand :).... 

Ook ons meel, bloem, zaden en pitten kopen we in grote verpakkingen...
meel en bloem kopen we in balen van 25 kilo... de pitten en zaden hebben we vaak of groot verpakkingen of veel normale verpakkingen van staan.
Ja echt we wonen in een normaal huis


Koop jij wel eens flink in?


7 opmerkingen:

 1. Ik probeer wel voorraad in te slaan, maar echt heel veel ruimte heb ik niet. Ik ben steeds meer terrein in huis aan het terugwinnen zodat ik meer kan opslaan. Lang gekoesterde wens van een grote vriezer is in vervulling gegaan. Nu nog een voorraadkast. Die heb ik wel, maar er is maar 1 plank over voor eten :( Dat moet dus anders.
  Waar ik heel benieuwd naar ben, is waar jij de balen meel en bloem haalt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij een molen hier in de omgeving. Ideaal!! en een stuk goedkoper dan kleinverpakkingen en ik kan lekker lang vooruit! Fijn dat je weer ruimte aan het terugwinnen bent ;). Hier zijn we ook flink aan het opruimen hoor... heerlijk!!

   Verwijderen
 2. Sinds een paar maanden probeer ik m'n boodschappen 1 keer in de week in te slaan en dat vind ik al heel wat!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hhahaha kan ik me voorstellen als je het altijd anders gewend bent... mss over een jaartje.. dat je dan zou kunnen overstappen naar nog minder boodschappen doen!

   Verwijderen
 3. Grootverpakkingen, dat deed ik nog wel toen mijn meiden nog thuis woonden, maar tegenwoordig doe ik dat niet meer zo... Ja, ik koop wel liters in plaats van halve liters, maar meerdere kilo's tegelijk ergens van of 5 flessen tegelijk.. nee, doe ik niet meer... Al begrijp ik heel goed de reden waarom jij dat wel doet... wij zijn maar met twee personen thuis, dus heel klein huishouden nu...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat kan ik me voorstellen!
   Met mijn kleine mannen van 5 en 7, maak ik me wel eens zorgen om de toekomst... ze eten nu al zoveel... goeie grut als dat zo doorblijft gaan... hhahah ;)

   Verwijderen
 4. Ik vind het ook ideaal boodschappen doen. Niet te vaak naar de winkel. Je komt veel te vaak in verleiding. Wij gaan 1 x per maand boodschappen doen en slaan groot in. Doen we al jaren omdat we ver van de winkels woonden. Daarnaast gingen we eens per week voor de vers waren. We hadden grote koelkast en nog een kelder. Maar we hebben zelf een groentetuin dus veel eigen groente en aardappels en slaan ook vlees in. Dus wat heb je nog nodig elke dag. ideaal om alles in huis te hebben en niet voor elk wissewasje naar de winkel te hollen. Ook met ziekte ofzo kun je jezelf eens permitteren boodschappen doen over te slaan. Heerlijk! Nu wonen we wel net bij de winkels maar kom er toch echt niet vaker als nodig is. Groetjes Jane

  BeantwoordenVerwijderen