25 maart 2015

Kipcurry met mango

Mango we lusten het allemaal graag...
Ik kwam ze laatst op de markt tegen, ik kocht er 4 voor maar 2,-. 
Heerlijk... voor smoothies, om zo te eten, maar ik wilde ook wel eens iets anders proberen, maar wist niet goed wat. Tot ik een oud uitgescheurd recept tegen kwam... met jawel mango :)


Wat een heerlijk gerecht werd het! Alle mannen smakte goedkeurend, terwijl ze nog een keer op schepte... terwijl ik stiekem zat te hopen dat iemand het niet zou lusten zodat ik nog wat extra zou hebben...

het ziet er een beetje bleekjes uit... maar kreeg het niet goed op de foto... tijd voor daglicht bij het avondeten, zodat ik weer fatsoenlijke foto's kan maken van ons eten ;)

Recept Kipcurry met mango
2 volwassenen en 2 kinderen

1 ui
1 teentje knoflook
halve gedroogde peper zonder zaadjes, of een hele verse zonder zaadjes
1 kipfilet
halve eetlepel gedroogd korianderblad
halve theelepel kaneel
halve theelepel komijnpoeder
1 eetlepel gembersiroop
klein scheutje witte wijn
200 ml kokosmelk
100 ml slagroom
scheutje citroensap
1 mango

Snijd de kipfilet in blokjes.
Snipper het uitje en pers de knoflook uit.
Snijd de peper in reepjes en de mango in blokjes.


Verhit wat olie in een hapjespan/wok of koekenpan, bak hierin de kip tot hij goudbruin is.


Voeg dan de ui en knoflook toe en bak deze ook mee.
De kruiden kan je nu toevoegen en deze bak je ongeveer 2 minuten mee.
Blus dan af met een klein scheutje witte wijn.'
Voeg de slagroom, kokosmelk, gembersiroop en citroensap.
Verhit dit alles goed en laat het iets inkoken.


Als laatst kan de mango erbij, verwarm deze nog 5 minuten mee, maar laat het niet koken.


Lekker om met rijst en gekookte boontjes te eten.




Maken jullie wel eens iets lekkers met mango?

1 opmerking: