6 maart 2015

Wonderlijke pan...


Soms zie ik dingen op facebook, allerlei blogs, site's of Pinterest voorbij komen waarbij je gelijk denkt dat wil ik ook eens proberen... Zo had ik al meerdere keren verhalen gelezen over de wonderpan... En dat zag er inderdaad wonderlijk uit ;)... Dus ik had al eens op de site gekeken, maar schrok van de nieuwprijs... Toen zocht ik nog eens op marktplaats, maar daar waren ze vooral oud en roestig en nog duur... en in roestige dingen wil ik niet bakken... Toen hield ik mijn ogen open in de kringloop... Maar helaas... en toen vergat ik die bijzondere pan...

Tot ik hem van de week weer eens voorbij zag komen en besloot nog eens op marktplaats te kijken en wat schertste mijn verbazing... Er stond er een op... in het dorpje naast ons...2 keer gebruikt en was een "nieuwe"....daarnaast was de prijs meeeeeer dan schappelijk... Een paar mailtjes op en neer en later die week kon ik hem ophalen... het leek wel een wonder ;)


In het weekend moest hij natuurlijk gelijk geprobeerd worden...
En hij werkt zoals ze beloven ideaal.... 


De vlamverdeler, verdeelt de warmte, de warmte stijgt ook op door het gat in het midden, door de deksel kan de warmte niet weg en gaat de warmte weer naar beneden, de gaten zorgen ervoor dat het condens kan ontsnappen.....


Met deze pan kan je een cake, maar ook andere ovenwaardige gerechten schijn je er in te kunnen bereiden. Waarom een cake bakken op het vuur? Omdat in mijn geval mijn oven vaak erg vol en daarna is de energie en tijd op om een cake te bakken... Terwijl we hier dol zijn op cake in alle mogelijk varianten... Dat was/is voor mij dus de grootste reden.. en ja natuurlijk ben ik dol op nieuwe culinare dingen uitproberen :)

Dit keer nam ik een kant en klaar mix... al bedenk ik iedere keer met een kant en klaar mix werk.. vraag ik me af waarom die uberhaupt bestaan...maar oke terug naar de wondercake... Ik nam een standaard cakemix voor een normale maat cake (het dubbele past ook in de pan). 


Ik vette de vorm in, bestrooide hem met paneermeel....


deed de cake erin, zette hem op laag vuur voor een uurtje,


 had zeer grote moeite met de deksel dichthouden...Na een tijdje prikte ik door een van de gaten heen met een prikker om te kijken of hij gaar was... en ja hoor... :)



Is het geen beauty?? En de smaak? Gewoon cake...iets te droog... hij had denk ik net iets korter gemoeten...

8 opmerkingen:

 1. Kijk even op mijn weblog (augustus - wonderpan deel 2) ik heb kopieën gemaakt van het originele receptenboekje van mijn 'wonderpan'. Je kunt er zulke leuke dingen mee doen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg een pan waar je in bakken kan. Nooit van gehoord maar heel leuk om te zien! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hè, cake bakken op het fornuis :) Kan ik ook met mijn AMC pannen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een aparte pan zeg! En wat fijn dat je er eentje hebt gevonden!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk zeg, ik had er al eens over gehoord maar nog nooit gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is het geen probleem dat de pan van aluminium is of reageert dat alleen met zure ingrediënten?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is met recht een wonderpan. Wat geweldig dat je er toch nog eentje vond op mp, en nog wel zo dichtbij...
  Je cake ziet er heerlijk uit hoor, zal vast ook heel lekker geweest zijn... De volgende zal vast minder droog zijn...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen