17 april 2015

Mams Pilav...

Het was lang geleden dat ik het maakte.. Pilav... dus ik moest echt even mijn moeder bellen... 
"mam hoe maak jij dat altijd"
en daar rolde het recept door de telefoon...

Zo lekker altijd, waarom heb ik dat zolang niet gemaakt?
Ik denk omdat de jongens het niet lekker vinden, maar helaas dan hebben ze een dagje pech..


Voor hun maakte ik een schaaltje met komkommer, druiven, appel en perzik... en ja ze moeten hier verplicht een hapje proeven... Rijst lusten ze wel en ik kookte er een eitje bij.
Iedereen tevreden.

Ik gebruikte nasikruiden, deze koop ik op de markt en heb ik ook gebruikt in dit recept.
Heb je dat nou niet staan, dan kan je een zakje bami/nasi kruiden van bv Conimex (dan heb je wel wat e-nummers te pakken, maar vooruit)

Recept Mams Pilav
2-3 personen

2 uien
rode paprika
1 kipfilet
bakje champignons
blikje tomaten puree
blik perzikken op lichte siroop
1-2 eetlepels nasi-kruiden of een zakje bami/nasi kruiden
scheutje ketjap
peper en zout
laurierblaadje
sambal of chillisaus
evt maizena

Snipper het uitje, snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes.


De kip snijd je in blokjes.
Verhit wat olie in een hapjespan.
Fruit het uitje met het laurierblaadje en voeg dan de kip toe.
Voeg dan de champignons toe en bak deze mee.
Als deze gaar zijn, voeg dan de paprika toe.


Bak deze 5 minuten mee en voeg dan de tomaten puree, de siroop van de perziken, een scheutje ketjap, peper, zout en de nasi-kruiden toe. 


Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. 
Snijd ondertussen de perziken in grote stukken.
Voeg deze toe en verwarm ze nog even 5 minuten mee.
Is de saus te dun voeg bindt deze dan met wat maizena.
Breng de pilav op smaak met sambal of chillisaus.


Erg lekker met rijst of quinoa.



3 opmerkingen:

  1. Leuk bedankt voor het delen Het is hier ook te lang geleden dat ik het maakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, dat maakte we vroeger op scoutingkamp. Het recept weet ik niet meer maar het was zonder nasikruiden en met pindakaas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pindakaas? Bijzonder....
      Dit is een pittige variant en dat combineert nou juist zo heerlijk met 't zoete van de abrikozen ;)

      Verwijderen