23 juni 2015

Zomervakantie tip (7)... Help het regent...

Afbeeldingsresultaat voor regen

Kijk ik ben echt niet pessimistisch ingesteld...
maar het kan natuurlijk altijd gebeuren, 
dat het regent in de zomervakantie en dan bedoel ik niet zo'n
heerlijk verfrissend bijna warm regenbuitje...
Nee ik bedoel dan de echte regen... je weet wel... van die regen die niet bij de zomer hoort... 
te hard.... te koud... te lang... te nat....

Maar goed daar hopen we natuurlijk niet op...
Toch heb ik voor mezelf en voor jullie wat leuke en gezellige tips gezocht waar je binnen mee uit de voeten kan!
Want het blijft vakantie en dus feest :)

Eerst wat leuke online gevonden tips:
 • Weet je nog dat je vroeger misschien wel pom-poms maakte? Maak ze nu met de kinderen en versier het huis er mee. Klik hier voor een werkbeschrijving.
Woonguide-DIY-pom-poms_7
 • Het binnen gezellig maken of gewoon alvast maken voor als het weer wat eerder donkerder wordt. Een leuk project voor jezelf en misschien kunnen de kinderen ook nog helpen. Maak zelf zo'n geweldig lichtsnoer. Van kerstverlichting en vrolijk gekleurde papieren bekertjes. (of beplak bekertjes met een leuke stof)
 • De zandbak zit er nu natuurlijk niet in, maar maak zelf zand voor binnen... Heel simpel!... Voor een werkbeschrijving kan je hier klikken. Het is in het Engels, maar de beschrijving en ingredienten zijn simpel... Dus proberen :). Grote bak op tafel, schepjes, vormpjes... en natuurlijk de stofzuiger in de buurt!
 • Puffy Paint, lijkt me erg leuk om te proberen en ik zou zeggen dan zijn de kinderen weer een tijdje zoet. Het resultaat is misschien wel heel leuk om weg te geven.
2014-03-30 19.11.31
 • Smurfensnot, ken je dat nog? Tuurlijk hartstikke smerig, maar wel erg leuk als de kinderen zich vervelen en je nog steeds niet naar buiten kan.
2014-02-13 11.14.41 
 • Blijft het maar regenen? Dan is het misschien wel erg leuk om deze regenmeter te maken! Heel simpel van een oude plastic fles.
 • Dit spel kwam ik op Pinterest tegen, de bij behorende site was niet meer te vinden. Maar de uitleg die bij de foto stond was duidelijk. Je stopt allerlei voorwerpen in een dichte zak. Je nestelt je lekker op de bank met wat lekkers en te drinken en begint een verhaal. Dat verhaal begint met het eerste voorwerp wat je uit de zak haalt. Daarna mag de volgende een voorwerp uit de zak trekken en dan gaat het verhaal verder. Lijkt mij erg leuk om te doen
Stories are a POWERFUL tool in connecting and understanding our children, not to mention they are fun and interactive. Try this "Story in a Bag" idea at home, in the car, on a trip...make those cute little faces smile!

Nu nog wat losse tips!
 • Ga plassen stampen... ja natuurlijk wordt je nat.. maar doe zelf gezellig mee... en duik daarna gezellig in bad!
 • Verven, kleuren en knutselen is altijd leuk.
 • Koekjes en cake bakken en daarna lekker opsmikkelen
 • Ga naar de bibliotheek! Lees in de bieb een mooi boek voor. Laat de kinderen zelf in een hoekje wat lezen en zoek je eigen favo blad en plof ook ergens neer.... 
 • Bij de action zijn wel eens licht-sticks te koop. Koop ze dan gelijk! Altijd leuk om daar mee aan de slag te gaan. Sommige soorten zijn geschikt voor in bad, leuk voor als het al donker is. 
 • Ben je het zo zat... en droom je van picknicken? Nou doe dat dan! Stoelen en tafel aan de kant... kleed op de grond en picknicken maar :)
 • Al op vakantie geweest, maar een herinnerings-schilderij. Gebruik daarvoor foto's, steentjes, schelpen, entree kaartjes en schilder er lustig op los.
 • Maak een theater in huis. Laat de kinderen een optreden regelen, wat ze 's avonds na het eten mogen opvoeren. Geef ze wat aanwijzingen, help ze met gekke kostuums maken en lach... lach de regen weg :).
 • Sokken poppen maken is ook erg leuk... Neem witte sokken van papa (wel schone natuurlijk) , versier deze met stift, stickers, garen, oogjes. Steek je hand erin en je hebt uren speelplezier.
 • High-tea is altijd leuk... organiseer er eentje. Nodig oma uit, of je vriendin met haar kinderen...
 • Lego is altijd goed toch? Maak een mega dorp, of een mega haven, of een ander mega project... Daar ben je vast wel een middagje mee bezig.
 • Bak een grote schaal popcorn en zet een leuke film op en plof met z'n allen op de bank.
Met zoveel leuk tips is de regen vast snel voorbij...
en voor je het weet, 
breekt de zon weer door :)


Afbeeldingsresultaat voor zon na regen

5 opmerkingen:

 1. Hihi daar zou ik me nog wel mee weten te vermaken...
  Toch hoop ik op een zomer vol zon...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ,ik hoop het natuurlijk niet he,die regen dan,zou ook voor het eerst zijn ooit,sinds jaren,ooit eens 5 dagen eerder weggegaan van een camping,hoogzwanger berekoud, Smurfensnot ooo dat was zo leuk met een kleurtje en dan werd je moeder boos omdat je zakje scheurde hihihi, Pompoentjes maken ,leuk,leuk deed ik vroeger ook veel,hier als het regent gaat onze jongste (13) schommelen half in de schuur ,half er buiten muziekje op en zoet. ik stem voor mooi weer,maar dit is erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ideeën weer! En jaaaaaa die smurfensnot... dat deden wij ook vroeger. En als dan die zakjes kapot gingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had een heel bericht getypt maar dat was geloof ik niet helemaal goed gegaan.leuke tips Ilse!
  De pompom's waren hier vorig jaar een grote hit!En ik had ooit een verkeerde pot gel gekocht waar we later een spontaan gelfeest mee hebben gehouden.Om beurten in elkaars haren smeren, hanekammen maken hihi.De meiden vonden het geweldig en we hadden allemaal een hoop lol.En lekker Low budget, love it!

  BeantwoordenVerwijderen