25 augustus 2015

Terugblik op de zomer 2015: Lekker 3 weken thuis

De eerste 3 weken van de schoolvakantie waren we thuis. 
Hans en ik moesten beide werken en we hadden ook beide een vakantievervanging op ons werk. Het was voor ons beide best druk... de kinderen konden in deze weken terecht bij onze ouders en dat is voor niemand een straf..

Tegelijk is thuis vakantie vieren toch leuk...
vandaag een terugblik hierop ... met weer een fotoblog...

lekker rommelen in de tuin...


genieten met vrienden en vriendjes op het strand...




Het miezerde...maar was niet koud.. en ze wilde zo graag naar oma's verjaardag in het buurdorp gaan wandelen... Dus op buienradar het droogste moment uitgezocht, kadootjes in de rugtas, bergschoenen aan en gaan...en nee het bleef niet helemaal droog... soms miezerde het flink, maar hun maakte dat niet uit. Daarom schuilde we onder wat bomen. Op ons hoogste punt... op een viaduct over de snelweg, hebben we de grootste lol gehad omdat we vrachtwagenchaffeurs zover kregen om te toeteren, ook kwamen we nog een mini kikkertje tegen... Het was ruim 7 km en deden er 1,5 uur over... en wat waren ze trots op zichzelf en we konden gelijk wat oefenen voor de vakantie..


Een prachtig weekend... op naar het openluchtmuseum in Arnhem, wat een groot en leuk museum! We hebben ons er heel de dag vermaakt en op de terug weg gestopt bij de Mac... dat maakte het feest helemaal compleet :)



Tja daar let ik dan weer op... de keukens in die oude boerderijen....
en de voorraadkasten en wat te denken van dat überschattige snoepwinkeltje :)



Volgens de kalender mocht hij kiezen en koken...
na een snuffelrondje in de koelkast en tuin, moesten het sperziebonen met rijst worden...



En nog een blij manneke met zijn gekozen eten...
gekookte volkoren pasta, broccoli, gebakken champignons en een kip krokant schnitzel
oh en niet te vergeten champignonsaus...
Wat was hij blij..... want dit is echt zijn lievelingseten :) 
nou ja in het gezonde kader dan, want niks kan tippen aan patat en pannenkoeken


Alweer zo'n lekker weekend met volop zon! Met ons gekregen abonnement wat bijna afliep gingen we nog een keertje naar het Plaswijckpark... dag park... misschien komen we nog eens langs...





Bij elkaar logeren vinden de kinderen altijd erg leuk... 
ik geloof dat ze de afgelopen 6 weken bijna heel de tijd bij elkaar geslapen hebben. Om en om in de kamers... eerst een weekje samen in de ene kamer, de andere week verhuisde het hele "zooitje" naar de andere kamer... en op ons vakantieadres deelde ze ook een kamer... En als wij dan 's avonds aan de thee op de bank zaten hoorde we die kleine stemmetjes nog even gezellig kletsen... om vervolgens stil te worden... al was soms nog even een waarschuwing nodig vanaf beneden ;)


Tijd samen.... samen wat lekkers maken...


Grote hit hier... thuis bioscoopje..
mama moest werken in het hospice en de mannen kropen met een bak popcorn op de bank :)


Pret in het Baggermuseum...



Met een actie van de AH, konden we voordelig naar de musical. 
Opa en oma wilde wel oppassen en wij konden in die grote zomerstorm naar de Sound of Music en wat was hij leuk. Wat was het leuk om er samen op uit te trekken!



Op de kalender stonden ook speciale avonden gepland... 
we namen allebei een kind apart en genoten van de tijd en de onverdeelde aandacht!


Opa oud...
Mijn opa is 85 en we gingen op bezoek, 
altijd een throwback momentje :)
Oude lampen, oude platen aan de muur, herinneringen die ik als kind heb opgebouwd, oude sloffen van opa, oude kop en schotels met verse thee erin en het nieuwe speelgoed van onze kinderen wat in en op de oude kast wordt uitgestald...


Als jullie op vakantie zijn geweest, hoe waren de weken dat jullie thuis waren???

6 opmerkingen:

  1. Wij zijn 2 x een paar dagen weggeweest, maar eigenlijk waren de weken thuis misschien nog wel het allerleukste en gezelligste! Lekker rommelen, wat dagjes weg: eigenlijk kwamen we nog vakantieweken te kort ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ook vakantie weken tekort idd! In België hebben ze geloof ik heel juli en heel augustus vrij... Ik ben voor!! :)

      Verwijderen
    2. Ah, dan moeten we toch gaan nadenken over emigratie naar België ;-)

      Verwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit die thuisvakantie!
    Oude keukentjes...genieten!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat hebben jullie de weken thuis gezellig ingevuld. Het logeren is erg herkenbaar trouwens.Een heel gesleep heen en weer.Overal matrassen en vooral véél knuffels maar o zo gezellig voor de kids!Heerlijk dat jullie ook even samen weg zijn geweest, altijd koestermomentjes he!En stoer en gezellig die wandeling!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie de weken thuis gezellig ingevuld. Het logeren is erg herkenbaar trouwens.Een heel gesleep heen en weer.Overal matrassen en vooral véél knuffels maar o zo gezellig voor de kids!Heerlijk dat jullie ook even samen weg zijn geweest, altijd koestermomentjes he!En stoer en gezellig die wandeling!

    BeantwoordenVerwijderen