25 september 2015

In de herhaling: Een jaar lang geen kleding kopen

En ineens sloop het er weer in.. wat makkelijker kleding kopen.
Oktober 2013 plaatste ik dit blogberichtje. Daarin schreef ik over mijn uitdaging om een jaar lang geen kleding te kopen. Het was een goede tijd en heb veel geleerd. En toch sloop het er weer in...
Maar wel op een andere manier... Ik koop nu meer binnen mijn eigen stijl(en) en kleuren. Daarnaast koop ik geregeld 2e hands wat me prima bevalt. Of flink in de uitverkoop of in een outletwinkel. Dus er is flink wat gewonnen.. Ik ben veel bewuster ervan geworden. 


Dus ineens dacht ik waarom zou ik niet weer een jaar lang die uitdaging aan gaan? Voor de zomervakantie bedacht ik dat... mijn plan was om na de zomervakantie te starten en dat is iets later geworden omdat ik toch nog wat dingen kocht.... Maar dus nu... Een jaar lang geen kleding kopen!
of in ieder geval tot we weer op zomervakantie gaan... 

Ook nu de vraag.... wie doet er met me mee?
Want samen iets doen is toch veel makkelijker en leuker...
Wie durft het aan?

Wil je terug lezen in de berichten van mijn vorige uitdaging...


14 opmerkingen:

  1. Petje af hoor! Goed voornemen!
    Maar nee, helemaal niets kopen vind ik net iets té om mee te doen... Niet dat ik veel koop (voor mezelf en manlief dan, voor de kinders aanzienlijk meer) maar ik heb nog wel een nieuwe winterjas nodig. De vorige is nu echt kapot en niet meer te repareren en de rest moet ik nog nakijken voor mezelf, zal niet veel zijn en met name zelfgemaakt... Manlief heeft alleen nog een nieuwe spijkerbroek nodig en is dan 'compleet' en voor de jongste 2 ben ik ook bijna rond. (Nog wel het e.e.a. naaien, maar stofjes liggen grotendeels klaar). Oudste heeft het meeste nodig, die past bijna niets meer van vorig jaar! Nou ja, teken dat ze goed groeit denken we dan maar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat naaien van jou vind ik zoiets geweldigs!
      je bent je er ineens heel erg bewust van en ik kocht ongemerkt toch wel weer veel ;)....
      dus we doen het gewoon nog een keer :)

      Verwijderen
  2. Wat een goeie....ik ga er een nachtje over nadenken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aangezien hier ook meer dan genoeg winterkleren in de kast liggen heb ik ook wel eens aan deze uitdaging gedacht.Het is een goed idee m het samen te doen, dat stimuleert elkaar. Ik denk er nog even over na en geef morgen door of ik mee doe. Hoe doe je het met ondergoed, sokken e.d.? Want als er gaten in zitten gooi ik ze wel weg. Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja juist elkaar stimuleren en helpen... dat is altijd fijn :).
      Waar gaten inzitten gaan bij mij op een stapel en die mogen mee op vakantie en daarna gelijk weg, dat scheelt thuisgekomen weer was.
      Maar uiteraard koop ik wel nieuw ondergoed als het op is... Er zijn natuurlijk uitzonderingen... Heb ook gehad dat mijn broek scheurde... tja... zonder spijkerbroek kan ik toch echt niet :P....
      Ben benieuwd of je mee doet?
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  4. Toen de folders vandaag binnenkwamen zag ik alweer een aantal leuke kleren, o dat is leuk en dat is in de aanbieding. Tot ik me bedacht, ook al is het nog zo leuk, ik heb het helemaal niet nodig. Dus ik ga meedoen met dit project- hoewel ik het heel spannend vind- eerst wil ik maar eens proberen tot volgend jaar zomervakantie, 1 juli dus. Ga je er zo nu en dan over bloggen en dan elkaar stimuleren?? Ik ben benieuwd, groeten van Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh heel herkenbaar Lisa, maar dat went wel weer weet ik ondertussen uit ervaring... Op Een gegeven moment kijk je daar minder naar. Leuk dat je mee gaat doen! Ik ga er zeker over bloggen, maar voel je vrij om te mailen!... Mail adres kan je op m'n blog terug vinden!
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  5. Nee, helaas.
    Op de één of andere manier koop ik bijna nooit winterkleren/kleren voor als het kouder wordt (dacht telkens.. dat kan nog wel een wintertje) .. dus ik heb echt bijna niks, en móet nu weer een keer wat gaan kopen..
    Ik herken trouwens wel wat je schrijft over je stijl en kleuren :).

    Groetjes,
    veel succes met je dappere voornemen!
    Geeft ook wel rust straks misschien? Je kunt meteen al die folders weg mikken:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt in t begin veel onrust en dan daarna veel rust. En jij moet zo te horen eens lekker gaan shoppen! ;)
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  6. Leuk!! en dapper.....
    alleen dit lezen maakt dat ik al nadenk, hmmm hoe doe ik dat, ja impulsinkopen herkenbaar....
    Ik moet nog laarzen hebben want die zijn vol gaten vorig jaar weggegooid..... maar ik wil ook stoppen met de impuls inkopen. Du daarin ga ik meedoen! Maar ik moet een paar basis dingen hebben....
    Leuk dat je erover blogt!!
    Ik vind het heerlijk om elke dag even op deze site te kijken of er iets nieuws opstaat!! Dus thanks!!
    Groetjes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Dat je mee wilt doen en idd die impuls aankopen wilt stoppen!... Dingen die nodig zijn (zoals jouw laarzen) moet je vooral gewoon kopen!
      Wat leuk dat je iedere dag even komt kijken.... ik probeer iedere dag behalve zondag te publiceren... dus vaak vind je wel nieuwe dingen ;)
      Liefs Ilse

      Verwijderen
  7. Ha ha , wat een uitdaging. Omdat het erg mooi weer was ging ik vanmiddag met mijn vriendin lekker op de fiets naar de stad. En ja.... wat doe je dan als vrouwen?? Leuke herfstmode bekijken, en dat moet ik dus niet weer doen!!!! Want kijken brengt erge verleidingen met zich mee, want er waren hele leuke shirtjes en meer. Maar enfin, het bleef bij kijken want ik ga niks kopen. Moet nog wel wennen aan deze uitdaging....Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat goed dat je niks kocht!!!!
      Ik ken dat gevoel zoooo goed... de dag dat deze blog online kwam vroeg me moeder me mee om te gaan winkelen... voor ik het wist stond ik kleren te passen.... pffff.... gelukkig stond het niet leuk.. maar oei wat wennen idd!...Daarna de knop omgezet en mijn moeder compleet aangekleed en haar hele leuke nieuwe dingen helpen kiezen. Toch ook leuk, Het went wel hoor dat niet kopen en vaak ook niet kijken dus ;)
      Liefs Ilse

      Verwijderen