30 oktober 2015

Coleslaw met appel, rozijn en pecannoten


Coleslaw is ook iets echt Amerikaans.... zegt men...
Tot ik opzoek ging en toen bleek het Oer Hollands te zijn...
Het is een echt Hollands recept van vroeger, dat is in Amerika terecht gekomen en daar hebben ze het zo vaak gemaakt en veel varianten gemaakt dat het wel Amerikaans leek... Ook de naam verraad het eigenlijk al...Koolsla...is veramerikaanst tot Coleslaw...


Tot zover de geschiedenis les, maar ik vond het wel heel erg grappig, want dit gerecht wordt als typische Amerikaans bestempeld... Net zoiets als onze tulpen, waarvan de basis in Turkije ligt.. of kennen jullie die geschiedenis niet ;)... 


Recept Coleslaw met appel, rozijn en pecannoten
grote schaal

1/2 witte kool
1 grote appel
1 flinke hand rozijnen
1 handje pecannoten
3 eetlepels yoghurt of kwark
3 eetlepels mayonaise
2 theelepels fijne mosterd
peper en zout

Hak de kool in 2-en schaaf deze zo smal mogelijk, ik deed dit in mijn keukenmachine.
(Als je dit de dag van tevoren doet dan is de kool wat zachter en naar mijn mening lekkerder.)
Snijd een appel in kleine blokjes.
Hak de pecannoten grof.
Meng alle ingredienten in een grote schaal.


Maak dan een dressing van de yoghurt, mayonaise, mosterd en wat peper en zout.
Roer dit goed door de kool heen. 


Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot je hem nodig hebt.



Deze salade is erg lekker bij wat gegrild vlees, wat frietjes of een stuk brood. 
Ook kwam ik er achter dat geschaafde kool heel goed te bewaren is in de koelkast en zo kan je later nog meer salade maken of gebruiken in een roerbakschotel.


1 opmerking:

  1. Mm, dat lijkt me wel wat, was van plan om iets te zoeken 'met friet', maar dat hoeft nu niet meer;-)

    BeantwoordenVerwijderen