6 oktober 2015

Grote opruiming

Mensen wat een rommel kan je verzamelen....
Aan het begin van het jaar ruimde ik veel van onze kasten al op. Maar nog niet alles had ik kunnen doen..  Toen ik het aan het begin van de herfst voelde kriebelen... en ik steeds misgreep in de kasten van de jongens, werd het tijd om op te ruimen... 

Alle kasten werden onderhanden genomen en de kinderkleding uitgezocht... Mensen wat zijn die jongens gegroeid. De jongens schelen 2 jaar en eigenlijk kunnen we alles van Thomas wel doorschuiven naar zijn broer. Soms past het nog niet en mag het even wachten. Van vrienden krijgen we geregeld kleren voor de jongens. Deze zijn eigenlijk altijd precies goed qua maat voor Thomas. Dus zijn kast konden we ook weer gelijk vullen. 

Alles weer netjes uitzoeken, opvouwen en gelijk lijstjes maken voor wat er nog gekocht moet worden. En wat maakt dat me toch weer blij... 2 kasten vol met mooie stapeltjes... goed zittende en schone kleding... hoeveel kindjes hebben dat niet... hoeveel moeders dromen van een stapeltje mooie gekleurde shirtjes voor haar zoons... En die kleren die wegmochten...
deze kleren zijn vaak minimaal 2 keer gedragen en vaak komen ze dus ook nog bij onze vrienden vandaan. Maar toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze weg te gooien.... 
Dus een grote zak kleren werden geruild... geruild voor een grote glimlach!
Iedereen weer blij en misschien maken we daardoor wel wat dromen van anderen waar....6 opmerkingen:

 1. Wat ben ook ik dankbaar voor het doorschuiven van kleding (en ander spul, zoals boxen, wipstoeltjes ed). Bij mijn zoontje als baby veel kleertjes gekregen, en nu bij mijn dochtertje nog meer. Ik hoef praktisch niks aan te schaffen. En nog zulk mooi spul. Ik ben mijn er super blij mee. En als het nog een ronde mee kan, dan gaat het gewoon naar een ander gezin zodra wij het niet meer nodig hebben.

  Voor maat 68 hoef ik straks geen was meer te draaien :) zoveel keus heb ik... oeps

  Alleen broeken van een 4-jarige redden het niet een volgende ronde ;). Daar moet ik per maat meerdere keren eens nieuwe broeken kopen :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh die broeken dat wordt alleen maar erger lijkt het ;)...
   Heb gevoetbald mam.... grrr weer een gat in zijn broek...
   Heerlijk dat je straks niet hoeft te wassen joh :).
   Liefs Ilse
   ps... wat gebruiken we veel emoij..... na jouw blog zie ik ze in iedere zin die ik typ voorbij komen..

   Verwijderen
 2. Fijn alles weer opgeruimd, hier ook weer! Ik krijg voor mn dochtertje ook zoveel mooie kleertjes en jassen! De kast puilt gewoon uit. Van de week de shirtjes met lange mouw geteld.... ruim 20 stuks... en 4 winterjassen... ook wel beetje overdreven eigenlijk... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind het ook zo fijn om te ruilen! Ken je de site krijgdekleertjes? Daar kan je te kleine kleren opzetten en zelf weer andere kleren uitzoeken. Ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk gevoel he als je kasten weer eens bent doorgespit! Hier 1 kast gedaan...nog 3 te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hé, als alles weer eens uitgezocht is! En wat een rijkdom eigenlijk, zo'n goed gevulde kast! Daar staan we misschien wel te weinig bij stil...
  Hier ook pas de kasten én voorraad nagekeken: 5 vuilniszakken vol voor goede doel (wordt bij ons vanuit de kerk paar keer per jaar weggebracht) en nog een hele volle boodschappentas voor een medemoeder op school. En dan nog genoeg over in de kasten!

  BeantwoordenVerwijderen