9 november 2015

Herfstige stoofschotel met boontjes

We hadden onze laatste boontjes geplukt bij het opruimen van de tuin. Daar moest wat bijzonders mee gemaakt worden vond ik... 
Daarom verzon ik dit recept... 



Recept Herfstige stoofschotel met boontjes
3-4 personen

600 gram sperzie- of snijbonen (ik had beide, dus een mix kan ook)
300 gram runderstooflappen
200 gram champignons
100 gram spekjes
1 grote ui
1 eetlepel bloem
glas rode wijn
blik gepelde tomaten
laurierblaadje
water
peper en zout

Snijd de runderstooflappen in blokjes.
Verhit een braadpan met daarin wat olie, bak de runderblokjes aan.
Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en de champignons in plakjes.
Voeg de spekjes toe aan de runderblokjes en bak deze mee uit.
Bak als laatste uien en champignons mee.
Voeg dan de eetlepel bloem toe en bak deze een paar minuten mee.
Blus het geheel af met de rode wijn en voeg dan ook de gepelde tomaten toe.
Maal wat verse peper en zout toe en het laurierblaadje.
Snijd ondertussen de bonen in stukjes van 2 cm en voeg deze ook toe aan de stoofschotel.


Zet het vuur laag en laat het geheel 30 minuten pruttelen (ik maakte hem in de hooimadame)
Kook ondertussen wat pasta of rijst gaar.


Maken jullie wel eens stoofschotels? Nog een succes recept wat ik kan uitproberen?

2 opmerkingen: