29 januari 2016

Chocolade truffels

Chocolade truffels, die wilde ik graag eens maken...
leuk om weg te geven of om gewoon allemaal lekker op te eten


Recept Chocolade truffels
13 stuks

125 ml slagroom
137 gram pure chocolade (ik gebruikte pure en extra pure)
20 gram roomboter
1 theelepel vanille extract
cacaopoeder

Breng in een pan de slagroom aan de kook.
Als deze kookt haal je hem van het vuur af en voeg je de chocolade in stukjes toe.
Goed roeren tot alle chocolade is opgenomen


Voeg dan de boter en het vanille extract toe.



Roer weer goed tot dit ook helemaal opgenomen is in de chocolademassa.



Giet de in een schaal, dek deze af, zet hem in de koelkast en laat hem daar een nachtje staan.


De volgende morgen/dag, kan je verder, zet een bord klaar en bestrooi dat royaal met cacaopoeder wat je eerst zeeft.



Schep met een lepel 13 hoopjes uit het chocolade mengsel, wat nu best hard is.


Het is belangrijk om nu snel te werken, want door de warmte van je handen zal de chocolade gaan smelten en dat is niet wat je wilt ;).
Rol van de hoopjes rondjes of langwerpige rolletjes, voor het plakken kan je cacaopoeder aan je handen doen.


Rol vervolgens de rolletjes of balletjes op het bord door de cacaopoeder.
Leg alle rolletjes op een bord, zet deze in de koelkast en laat ze een half uur opstijven.



En dan kan je smullen!
In de koelkast bewaren, dan blijven ze zeker een week goed... als ze dat al redden ;).
Het schijnt dat je ze ook in kan vriezen... maar waarom zou je zoiets lekkkers nou in de vriezer willen stoppen ;)


Het volgende op mijn verlanglijstje in slagroomtruffels....
Hebben jullie die al eens gemaakt?

5 opmerkingen:

  1. mmm lekker,heeeeeel lang geleden eens gemaakt ,ik denk dat we dit weekend truffels zullen eten :-),slagroomtruffels ken ik niet of is dzt hetzelfde als sneeuwballen dat is ook heel lekker maar ook nog nooit zelf gemaakt groetjes marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker, ik moest gewoon even lezen hoe je dit gedaan had. Mjammie. Ik maakt ze vroeger. En dan bolletjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me heerlijk....het wordt tijd dat ik ook weer eens aan de slag ga! Hoewel ik nu wel pondjes aan het kwijtraken ben ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw! Ziet er heerlijk uit! Ik sla het receptje op.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb je een recept voor slagroomtruffels gemaild.
    Veel plezier er mee.

    Wil

    BeantwoordenVerwijderen