16 januari 2016

Pompoen-Paprika Soep

Al weken lag er een mooie pompoen, 
gekweekt door mijn schoonvader...
Al die tijd lag hij al op ons aanrecht... geen tijd, geen zin, geen inspiratie....
Gelukkig is pompoen een echte bewaargroente en kan je hem heel lang bewaren.

Ik wilde graag soep maken... 
en het werd ook soep... soep met pit...


Pas het recept aan naar het gewicht van je pompoen.
Een pompoen schoonmaken is best een flink klusje, hier kan je lezen hoe je dat het makkelijkst doet

Recept Pompoen-Paprika soep
grote pan vol

1 pompoen (die van mij woog 2,5 kilo voor ik hem ging schoonmaken)
4 paprika's
4 uien
4 tenen knoflook
bouillon of water met bouillonblokjes
3 laurierblaadjes
peper en zout
sambal naar smaak
olijfolie

Maak de pompoen schoon en snijd hem in grove blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Neem een groot bakblik en doe daar een flinke scheut olijfolie op.
Verdeel de pompoen over het blik.
Snijd dan de paprika en uien in grove stukken.
Verdeel de paprika, uien en schoongemaakte hele tenen knoflook over de pompoen.
Hussel de groentes door elkaar, zodat overal een laagje olie op zit.
Strooi er royaal peper en zout overheen.


Zet de bakplaat in de oven en bak het geheel in 30-40 minuten gaar tot de pompoen zacht is.
Schep de inhoud van de bakplaat in een grote pan en voeg 1 liter boullion of water en bouillonblokjes toe. 
Pureer het geel tot het glad is, voeg dan evt nog wat water/bouillon toe als de soep te dik is. 
Voeg dan nog 1-2 theelepels sambal toe, proef tussendoor of het niet te pittig is, hou je van meer pit kan je makkelijk nog een theelepel toevoegen. 
Serveer met een lepel crème fraîche.


Deze soep laat zich goed invriezen, wat wij dus ook deden, zo konden we meerdere keren genieten van deze home made soep!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen