19 januari 2016

Vlaflip met speculaas

Met een schok bedacht ik dat onze jongens nog nooit een vlaflip hebben gegeten. Nou is dat natuurlijk niet heel erg of iets om van te schrikken...maar toch vond ik het wel tijd om die gelijk diezelfde avond te maken :)... daardoor zijn de foto's ook niet echt geweldig omdat het donker was...


Een echt recept kan ik het met goed fatsoen niet noemen.
Je begint met 4 glazen, 


Daarin giet je een laagje rode siroop, 
daarop wat gele vla, 
gevolgd door een laagje yoghurt. 
Hoe je de vlaflip decoreert kan je zelf verzinnen...
Ik nam een speculaasje en een kwart banaan in plakjes gesneden



Wisten jullie dat de vlaflip ontdekt werd in de zestiger jaren, door een dame wiens man bij Campina werkte om het oubollige imago van vla op te vijzelen... Of dat gelukt is weet ik niet, maar de vlaflip is wel compleet in ingeburgerd



Maken jullie wel eens een vlaflip???

3 opmerkingen:

  1. Mjammie! Zo met speculaasje en banaan is het gelijk een 'luxe' toetje! Wij eten vaak op maandag vlaflip, omdat we op zondag meestal vla eten en er dan wat over blijft. Zelf vind ik dat nog lekkerder dan alleen vla. Maar de rest denkt er hier anders over. Misschien dat ik het zondag eens zo serveer :-)
    Groetjes Petra C.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm lekker!! Is voor mij ook alweer (te) lang geleden haha;))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk! die gaat hier gauw eens op tafel staan!

    BeantwoordenVerwijderen