20 februari 2016

Terugblik op een jaar lang de museumjaarkaart

Vorig jaar schafte we Museumjaarkaart aan. 
Wat een uitgave.... €185,-...
Ik had er een beetje buikpijn van... zouden we dat er toch wel uithalen? Zouden we genoeg momenten vinden om erop uit te trekken...


Nu een jaar later.. weten we het!
wat een succes.

Stiekem dacht ik nog dat museums altijd stoffig waren op een paar na dan.
Nou wat had ik dat verkeerd. Er is een wereld voor me open gegaan... en nee die wereld was niet stoffig. Natuurlijk zijn niet alle museums geschikt voor jonge gezinnen, maar heel veel toch wel.

Ik had beloofd jullie nog eens een update te geven van hoe deze kaart ons beviel.... Daarbij dacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om een overzicht te geven van museums waar we zijn geweest en de gemaakte kosten als we normale entree hadden betalen (niet dat we dan ooit zoveel uitjes in een jaar hadden gedaan).


Wat deden wij allemaal met de museumjaarkaart....

21-02 Valkhof (Nijnmegen) €18,- 
18-04 Spoorweg museum (Utrecht) €64,- 
01-05 Aviodrome (Lelystad) €64,90
01-05 Nieuw land (Lelystad) €26,-
23-10 Nationaal Militair Museum €30,-
06-02 Nationaal Onderwijsmuseum €24,-
13-02 Maritiem Museum €22,-
19-02 Watersnoodmuseum €18,-

Totaal: €412,90Het fijne vinden wij van deze kaart is dat je "gratis" binnen staat en dat wij dan wel eens makkelijker een keertje een ijsje kopen of een kopje koffie drinken. Maar ook als het museum tegen valt, dan sta je met een uurtje weer buiten. De andere kant is, als het een super leuk museum is, ben je heel de dag zoet.... Ook zijn we ondertussen samen al een paar keer in een museum geweest. Toen we samen een uitje hadden, even snel een museum in, daar is het droog, interessant en weer eens wat anders dan alleen maar winkelen.


Dus mocht je wat zoeken om geregeld een uitje te hebben...ik kan het je aanraden, al zou ik wel even wachten tot je kinderen wat ouder zijn, toen wij hem namen waren de kinderen 5,5 en 7,5. Jonger dan 5 zou ik persoonlijk niet snel doen. Dan is de kinderboerderij vaak nog net zo leuk en echt gratis :P


Wij hebben die van ons in ieder geval weer verlengd...
Gaan jullie graag naar museums??? Wel eens een museumjaarkaart gehad?

14 opmerkingen:

 1. Zeker! En ik had vroeger voor mijn begeleidsters ( anders konden wij nooit weg met 4 kinderen met een beperking)
  ook een museumjaarkaart aangeschaft. Tot 25 jaar konden ze op en jeugdkaart meen ik me te herinneren. Ik vind het heerlijk o'n kaart ook al hebben wij het dit jaar het er niet uitgehaald. Als wij op vakantie gaan hebben we de kaart ook altijd flink gebruikt. gevangenis museum, stripmuseum, hunnebedmuseum , speelgoedmuseum waren de uitjes toen wij in het noorden waren.
  De kinderen hier zijn het meest te spreken over \nemo in Amsterdam. En in de vakatie wil ik nog naag het scheepvaartmuseum.
  Toen de kinderen kleiner waren gingen we regelmatig naar het nieuwlandmuseum. spelen met de ' waterbak'.
  Wat ik ook zo leuk vond was met de museumtrein en boot. hoorn medemblik. geweldig. en de openluchtmusea.Groetjes Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De uitjes die je beschrijft, die zijn voor ons echt te ver weg, maar klinken wel geweldig... wij zoeken het meer in het zuidelijke westen ;)... Bedankt voor de tips, mochten we een keer in het Noorden zijn heb ik er nu genoeg op het verlanglijstje staan :)

   Verwijderen
 2. Fijn om te lezen dat het jullie zo goed is bevallen, wij staan namelijk op het punt om er voor het eerst een aan te schaffen. Vorig jaar twee keer een museum bezocht en dat vonden we zo leuk dat we dit vaker willen gaan doen want ook voor mij ging er een nieuwe wereld open :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk he!... wij hebben hem weer verlengd en afgelopen dagen alweer flink gebruikt :)

   Verwijderen
 3. Ja hoor! Wij hebben ze ook. Aanschafkosten: 249.60. Nu halverwege zitten we op 465,- euro die we anders zouden hebben uitgegeven. Kinderen van 4, 6, 9 en 14. We gaan altijd samen. Van doemuseum (bijv spoorweg) tot stilmuseum (bijv kröllermüller). Gaat prima ook met kleine kinderen zolang je het maar interessant voor hun maakt en dat betekent dat je jezelf soms moet wegcijferen. Vaak doen wij het in delen. Dan gaat manlief rustig kijken met oudste en dan neem ik de drie jongste op speurtocht (als die er is) of ik ga 'ik zie , ik zie' met ze spelen en ondertussen praten we over de schilderijen. En heel soms werkt het niet en dan gaan we weer. Dat is het fijne van de museumkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal een flinke uitgave dan he ... Leuk dat jullie er ook zo veel plezier van hebben :)..

   Verwijderen
 4. Wij gaan ook regelmatig naar een museum. Hebben er al een hele hoop bezocht met ons manneke. Maar idd de aanschaf van een museumjaarkaart nog niet gedaan.
  aanraders: gevangenismuseum in Veenhuizen, Naturalis in Leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Veenhuizen is echt wel heel erg ver weg, Naturalis is nog goed te doen, dus gaat op het lijstje erbij ;) Dank je!...

   Verwijderen
 5. Ik heb vorige maand er 1 aangeschaft voor mijn 2 kinderen en ook maar 1 voor mijn petekind. Mijn petekind vond dat geweldig: Ik ben zo bijzonder dat mijn peettante een museumjaarkaart voor mij heeft gekocht :) Dus zaterdag gaan we naar Nemo. En toen de kinderen 3 en 4 jaar waren ben ik een keer met hun naar Naturalis geweest. Ik had verwacht met een uur weer buiten te staan. Dat werd 3 uur.... Dus Naturalis komt dit jaar zeker aan bod. TIP: Schrijf alle musea die je echt wilt bezoeken op een briefje en doe deze briefjes in een pot. 1x Per maand trek je een museum uit de pot en ga je daar naar toe. Op deze manier ga je ook echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ilse, wij hebben ook een keer een museumjaarkaart gehad. In 1 woord echt super. Heel veel musea gezien.We namen hem ook mee op vakantie. We wonen in Haarlem en met de vakantie naar Zeeland en drenthe pak je heel wat musea.We hebben de kaart nu niet meer. En met kinderen van boven de 18 komen we toch minder in een museum. Nog een tip is het zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Geniet van de musea die jullie nog gaan bezoeken. Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ze ook dit jaar voor het eerst en in korte tijd al terug verdient. Nemo en openluchtmuseum Arnhem waren erg leuk. Nog op het lijstje: kinderrondleiding kasteel de haar, watermuseum Arnhem, zuiderzeemuseum en de stoomtrein van Hoorn.

  Wie weet lees ik nog leuke blogs over musea :p?

  Groetjes Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij zijn ook heel blij met onze museumkaart. Nu voor het tweede jaar. We hebben geen kinderen maar we gaan samen graag af en toe een beetje kunst snuiven. Ook musea zoals Naturalis staan op het wenslijstje. We komen er helaas iets te weinig aan toe maar het is fijn dat je ook zo even voor een uurtje ergens naar binnen kan. We zijn niet [meer] zulke winkelliefhebbers en als we eens met een treinkaartje of zomaar een weekendje naar een leuke stad gaan vinden we het echt leuk om ook even iets cultureels te doen. En in het Dordts museum is regelmatig een interessante tentoonstelling. Voor ons dan, met kinderen is misschien het huis van Gijn in Dordt nog wel leuk door de grote speelzolder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kom je dan gratis binnen? Ik ken dit niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Miranda, met deze kaart kan je inderdaad gratis veel museums in. Deze kaart moet je wel aanschaffen, maar is het wat ons betreft meer dan waard. Groetjes Ilse

   Verwijderen