16 april 2016

Kingloopschatten #7

Het werd wel weer eens tijd voor een rondje kringloopschatten....
Ik ben wel nieuwsgierig of jullie vaak naar de kringloop gaan... Hebben jullie er eentje in je eigen dorp of stad? En ga je altijd met een specifiek doel? Of ga je gewoon kijken en snuffel je rond?

Deze prachtige voorraad pot kon ik niet laten staan... Manlief zag er wel paaseitjes in en die kwamen er ook in... Er gingen wel 4 zakjes in ;)


Voor mijn blog heb ik wel eens leuke glazen, borden of bestek nodig. Zo ook deze advocaatglaasjes... tenminste ik denk dat ze dat doel diende... Altijd leuk voor een toetje, drankje of een andere leuk projectje. Ook deze martini glazen mochten om diezelfde reden mee...De laatste schatten, kocht ik vorige week...
Een kleine wandelstok voor Matthijs, de schildjes die erop zitten ga ik er nog vanaf slopen. Een klein EHBO blikje, om pleisters in mijn tas mee te kunnen nemen, zodat dat de pleisters onder de kruimels en haren zitten ;).
Een bijbel voor Thomas, want hij wil ook zo graag tekenen in zijn bijbel. Eerst maar eens oefenen in een oude bijbel zonder emotionele waarde. 
En een sjaaltje voor een kadootje... en ja ik koop gerust een kadootje bij de kringloop... vaak om bij een kadootje te doen. Deze sjaal mag eerst nog eens een rondje door de wasmachine en kan dan naar de volgend eigenaar. 


Wat kochten jullie als laatste bij de kringloop?

7 opmerkingen:

 1. een bijbel dagboekje voor 50 cent.....
  als wij iets nodig hebben gaan we altijd eerst naar de kringloop. is het daar niet dan kopen we het in een gewone winkel.
  verder loop ik er gewoon binnen zoals een ander gaat winkelen in een warenhuis. lekker snuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Af en toe loop ik eens de kringloop bij ons in Almere binnen. Soms met een specifiek doel en soms gewoon om te kijken wat er te krijgen is. Laatst heb ik vier leuke kleine bakjes gekocht. Hier heb ik paaseitjes in gedaan. Zelf gemaakte labels van klei (bedankt voor de leuke tip) aan gehangen en deze cadeautjes gegeven aan de leerkrachten. Ze vierden hun verjaardagen op school. De schaaltjes kocht ik per stuk voor 20 cent. Daar kun je toch niks van zeggen. Ik was helemaal blij met het eind resultaat. Ik wil er een foto bijvoegen maar dit lukt me helaas niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vandaag ben ik wezen winkelen voor kinderkleding en op het lijstje van mamma stond ook een mechanisch weegschaal voor kleine gewichten. (voor als je een keer 12,5 gram wilt afwegen wat niet gaat op de mechanische weegschaal die ik nu heb en ik wil geen elektrische). Ik zag dat ze die bij de Blokker hebben voor € 14,- hebben. Geen megabedrag maar toch... Dus lijstje gemaakt en naar Haarlem gegaan. Eerst even bij de kringloop wezen snuffelen. Dochter heeft een rokje, zoon een korte broek en mamma voor € 0,50 een nog mooiere weegschaal dan die bij de Blokker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kocht vanmorgen nog twee tafellakentjes, bij de bazaar van het verzorgingstehuis bij ons aan de overkant. Zulke koop je nergens meer en ik gebruik ze hier in huis heel graag. Die mogen ook eerst even een rondje wasmachine draaien. Bij de kringloop vond ik de laatste keer niets.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren goed geslaagd na een tijdje niets leuks of nuttigs te hebben gevonden.

  Ik vond een lap stof van Krinkle Katoen een stofje waar ik gek op ben en ook nog veelkleurig. Is niet erg breed dus dat wordt puzzelen of er een jurk uit kan.

  Een zwart T-shirt met 3 kwart mouwen

  Een spijkerstof overhemd voor vriend in de goede grote maat.

  en een hetzelfde theelichtje wat ik er al 2 jaar geleden ook kocht. Glazen onderstuk waar de cup in kan en erboven een soort lampekapje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik koop eigenlijk bijna alleen kinderboeken bij de kringloop.
  Een paar jaar terug kwam ik er vaker, maar tegenwoordig niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Zeg, weet je wat ik nog wilde zeggen?"
  "Nou, mam?"
  "Ik heb een hele leuke blog ontdekt. Met heel veel leuke recepten. En nu heeft ze er een hele mooie glazen pot op staan. Het heet Uit Mijn Keukentje"
  "Oh, van Ilse?"
  "Uhh.."
  "Ja, dat is van Ilse. Leuke blog, hè?"
  "Verroest dus die ken je al?"

  Aldus mijn gesprek met mijn moeder (81,5 jaar) en mij vanmiddag. Dus mam, als je dit commentaar nog leest: luv joe <3 #bijzonder

  BeantwoordenVerwijderen