18 april 2016

Borrelhapje: Spinazie-Pesto Rondjes


Ken je het verse bladerdeeg van Tante Fanny al? 
Ideaal zeg... niet ontdooien, lekkere grote plak en ik vind het ook lekkerder... en het ligt zelfs al op bakpapier... 


Ik maakte van 1 rol 2 lekkere verschillende borrelhapjes. Vandaag als uitzondering eens 2 blogs op 1 dag, omdat de recepten eigenlijk bij elkaar horen. Als eerste Spinazie-Pesto Rondjes. Makkelijk en snel te maken en heerlijk bij een glas wijn of gewoon wat water, tijdens de vrijdagavond borrel of zondagmiddag... of gewoon wanneer jij er zin in hebt ;)



Recept Spinazie-Pesto Rondjes

1/2 rol vers bladerdeeg van Tante Fanny
2 handjes spinazie 
olijfolie
1 teentje knoflook
2 theelepels pesto
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1/2 ei losgeklopt


Hak in keukenmachine de spinazie, knoflook en een eetlepel olijfolie.
Als alles goed fijn gemalen is, roer je de pesto door het spinaziemengsel heen. 
Snijd de rol deeg doormidden en leg hem op je werkblad.


Smeer het spinazie-pesto mengsel uit over het deeg.



Verdeel de geraspte parmezaanse kaas over het spinazie-pesto mengsel.


Rol het deeg op vanaf de smalle kant, verpak hem nog even in het bijgeleverde bakpapier en leg hem een kwartiertje in de koelkast.





Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
Haal de rol weer uit de koelkast en snijd hem voorzichtig (niet te hard drukken) in plakken van ongeveer een halve cm.



Leg ze naast elkaar op de bakplaat, als je erg perfectionistisch bent zoals ik, kan je nu de vorm weer een beetje terug duwen naar rond.
Bestrijk de rondjes of vierkantjes ;) met wat los geklopt ei.



Bak de rondjes in 20 minuten gaar en goudbruin.



Laat ze iets afkoelen op een rooster, lauw of net afgekoeld zijn ze het lekkerst. Daarna heb je kans dat ze wat minder knapperig worden en dat is natuurlijk jammer. Wil je ze eerder maken, dat kan ook, bak ze dan iets minder lang en bak ze op het moment van eten nog even af in 5 minuten in een oven van 200 graden. 


Vanmiddag komt het andere recept online, zo kan je 1 rol in een keer gebruiken en hoef je niet bang te zijn voor uitdrogen of bederf. 



~het bladerdeeg voor dit recept werd gesponsord door Kroon op het werk en Tante Fanny~

3 opmerkingen:

  1. Lijkt me een heerlijk recept, ga ik zeker eens maken :-).
    De baktijd van 200 min, moet vast 20 minuten zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah klopt inderdaad! Ik ga 't aanpassen ;)

      Verwijderen
  2. Heerlijk hè?! Die verse bladerdeeg! Ik dacht even dat je zelf verse pesto had gemaakt. Dat kan namelijk ook makkelijk. Heb ik gisteren een blog over gepost. Zeker als je al wat verse groene blaadjes uit je moestuin hebt, maak je in een handomdraai je eigen pesto (zie tamarkookt@blogspot.nl) Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen