25 mei 2016

Amazing Orange Pie

Soms is het erg leuk als mensen je helpen met het bedenken van een naam voor een taartje... Dan krijg je nog eens geweldige namen... en deze naam past ook echt wel bij de smaak en hoe ze eruit zien... Dus bedankt voor het mee verzinnen!


De combinatie van een kruimelige koekjesbodem, daarop een laagje pure chocolade, dan een romig laagje en als topping wat orange curd... Echt geloof me... ze zijn super lekker!

Het is ook erg leuk om op de bovenkant nog een stukje chocolade decoratie te steken, hoe je dat kan maken, kan je op deze blog lezen.


Recept Amazing Orange Pie
8 stuks

50 gram kaakjes
35 gram boter
chocolade (ik vergat te wegen... dus weet niet het precieze gewicht, ik gok rond de 50)
200 ml slagroom
100 gram mascarpone
1 eetlepel basterdsuiker
1,5 theelepel sinaasappel extract
muffinvormpjes bij voorkeur van siliconen

Verkruimel de kaakjes.


Smelt de boter en meng dit door de kaakjes heen zodat overal een beetje boter aan zit. 
Verdeel de koekjes over de vormpjes, druk deze goed aan, dit gaat erg makkelijk met de achterkant van een glas. 



Zet de vormpjes even in de vriezer zodat ze goed hard worden.
Smelt dan de chocolade en verdeel over ieder vormpje wat chocolade. 
Strijk dat uit over de koekjesbodem en laat dit hard worden in de koelkast.


Klop de slagroom met de basterdsuiker goed stijf. 
Maak met een vork de mascarpone los en spatel die samen met het sinaasappelextract voorzichtig door de slagroom. 
Verdeel het het mascarpone-slagroom mengsel over de vormpjes.
Zet ze weer in de koelkast om op te stijven. 


Als laatste verdeel je op ieder "taartje" een lepel orange curd. 


Bewaar ze in de koelkast tot je ze gaat eten en "wip" ze dan voorzichtig uit het vormpje. 




Heerlijk om door die zachte laag heen te prikken naar de krokante bodem en zo van alle lagen tegelijk te kunnen genieten....



Sorry nog 1 foto... 
gewoon om je ervan te overtuigen dat je dit echt eens moet maken :)



3 opmerkingen:

  1. Zo dat ziet er echt heerlijk uit, ik zit voor mezelf te bedenken waar ik de bodem van zal maken i.v.m geen suiker gebruik. De mascarpone en slagroom kan ik natuurlijk heel goed met honing zoeten, en hele pure chocolade met z'n 70 à 80% cacaou mag ik ook wel van mezelf. En als ik dan aardbeien pureer doe ik dat als topping i.p.v curd. Als je nog een tip heb voor bodem hou ik me aanbevolen. Zit nu zelf te denken havermout koekjes met banaan misschien een idee ?
    Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die zien er lekker uit! :D Die wil ik proeven.

    BeantwoordenVerwijderen