28 mei 2016

Flowers.... #Godsart

 Als je al wat langer meeleest, weet je misschien wel dat ik bloemist bent. Een heerlijk creatief beroep met allerlei leuke materialen. Ik vind bloemen prachtig... Maar ook van wilde bloemen langs de kant van de weg of het water geniet ik ook geweldig van. Het mag dan wel onkruid heten... maar zolang het niet in mijn tuin staat kan ik daar optimaal van genieten ;)... 

Ik nam wat foto's van uitgebloeide paardenbloemen... wat zijn die mooi... Ieder pluisje is een potentiele nieuwe paardenbloem. Waar die gaat groeien? Op de plek waar de wind hem brengt...
Deze bloemen vol met pluizen zette me aan het denken... 
Ik moest denken aan de tekst uit Jesaja 40:6b-8...

De mens is als gras, hij bloeit als een veldbloem.
Het gras verdort en de bloem verwelkt
wanneer de adem van de HEER erover blaast.
Ja, als gras is dit volk.
 Het gras verdort en de bloem verwelkt,
maar het woord van onze God houdt altijd stand.

Het lijkt misschien een deprimerende tekst, maar zo ervaar ik hem juist niet...We zijn als gras en we bloeien op in ons leven... Maar gras verdort en de bloem raakt uitgebloeid...  Maar lees eens een stukje verder! Het woord van onze God houdt altijd stand... Wat een troost... We groeien en bloeien en vergaan... Maar God en Zijn woord blijft!

Als ik deze lijn even doortrek naar de pluisjes van een paardenbloem.. Zo is het met ons leven ook! We hebben opties en zitten vol met pluisjes... Deze mogen we verspreiden. Die mogen we doorgeven aan onze kinderen... We mogen Zijn woord doorgeven! Wat geef jij door?


De boterbloemen groeien hier hard en zijn zo mooi... Dat een stuk gras zo opvrolijkt... Dat gezellige geel er tussen...


Ook de bieslook in de tuin bleek bijzonder fotogeniek te zijn door de lens van mijn camera in de supermacrostand... Zien jullie de zaadjes zitten? De zwarte "stipjes"..Terwijl ik in de tuin allerlei bloemen aan het plukken was en op de foto aan het zetten was.... Kwam ik deze 2 tegen... Tja.. die moest ik ook even op de foto zetten...om daarna snel weer naar buiten te brengen.. ;)


De aardbeien groeien en zijn van dichtbij ook prachtig...  

  
En als laatste nog een vergeet me nietje... ook al zo mooi en lief...


3 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verhaal rondom de paardenbloem. Vorige week in de kerk hadden wij het over opnieuw geboren worden. Ik heb aan de hand van de paardenbloem uitgelegd dat het verhaal van Jezus de wereld rond gaat als de pluisjes van de paardenbloem. Je blaast en de verhalen gaan verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto's! En wat een mooie link naar het woord.

    BeantwoordenVerwijderen