27 mei 2016

Pecanbroodjes


Pecanbroodjes... 
Ik ben er dol op! Echt een guilty plesure zoals ze dat dan noemen... Ik heb er vooral vakantie herinneringen aan. Wij zijn dan vaak in de Lidl te vinden en daar hebben ze geweldige brood afdelingen, vol met allerlei heerlijk zoete en hartige broodjes. Als deze pecanbroodjes er liggen... grote kans dat ik die dan kies....   


Recept Pecanbroodjes
6 stuks

6 plakjes bladerdeeg
125 gram pecannoten + wat extra voor decoratie
30 gram zachte boter
1 ei
70 ml ahornsiroop
50 gram lichtbruine basterdsuiker 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Laat de bladerdeeg ontdooien.
In een hakmolen of keukenmachine hak je dan de noten, de suiker, de boter en de ahornsiroop tot een smeuïge massa.
Snijd de bladerdeeg vellen schuin in.
Om het goed verdeeld te krijgen, "verdeel" je ieder blad in gedachten in 3 delen. De 2 buitenste delen snijd je schuin in. Het middelste gedeelte is om het notenmengsel op te leggen.Verdeel op iedere plak bladerdeeg een flinke portie van het notenmengsel. 


Smeer dit uit zodat het een egaal stuk word, maar blijf wel een stukje bij de randen vandaan.


Dan kan je de schuine stukken dichtvlechten, duw de randen aan de boven en onderkant dicht met een vork. Zorg ervoor dat je de schuine stukken niet helemaal dicht druk. Er mogen openingen in blijven. 
Leg alle broodjes op een bakplaat met bakpapier.
Hak wat pecannootjes fijn met een mes en verdeel deze over de broodjes en besmeer het geheel met een ei wat je even losklopt. 


Bak de pecanbroodjes af in 18-22 minuten af tot ze goudbruin zijn.


Ze zijn het lekkerst als je ze laat afkoelen en dan gelijk oppeuzelt. Als je ze wat langer wil bewaren wordt het bladerdeeg wat minder krokant. Dit zou je evt kunnen voorkomen door ze een paar minuutjes in een hete oven te bakken als je wilt gebruiken en ze wat minder krokant zijn. Wat kiezen jullie als je bij een bakker staat?

1 opmerking:

  1. Bij de broodjes afdeling van de L.idl kies ik altijd het pompoenbroodje. Heerlijk met een plakje kaas... Maar helaas voor mij, of gelukkig het is maar net hoe je het bekijkt, heeft de L.idl waar ik heen ga geen verse broodjes afdeling.

    groetjes
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen