2 mei 2016

Italiaanse salade met baby boerenkool


Als boerenkool ontkiemd of doorschiet, hebben ze van die schattige kleine zachte blaadjes. Wist je dat je deze heel goed rauw in een salade kan eten?! Ik was sceptisch... wat weer eens niet nodig bleek... want het bleek heerlijk in een gemengde salade. Komende zomer zullen er ook boerenkoolplantjes gezaaid gaan worden...En reken maar dat er een paar extra komen die ik lekker leeg kan plukken om in nazomerse salades te doen. Ook zijn deze sappige blaadjes heerlijk in een smoothie!



Voor mezelf maakte ik van de doorgeschoten boerenkool een lekkere salade met een Italiaans tintje. Het werd ineens lekker warm en de boerenkool die er nog stond, schoot in bloei en was niet meer mooi vol. Maar maakte daardoor ineens wel veel nieuwe blaadjes aan.

Recept Italiaanse salade met baby boerenkool
1 persoon als lunch

genoeg sla voor jezelf. (Ik gebruikte als sla de mix van rode sla, boerenkoolblaadjes, spinazie, gewone sla en krulsla)
2 eetlepels olijven
5 cherrytomaatjes
2 plakken Italiaanse rauwe of gerookte ham
stuk komkommer van ongeveer 5 cm
parmezaanse kaas
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels Italiaanse kruiden
water

Was en snijd de sla en verdeel dit over het bord.
Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en de komkommer in blokjes.
Verdeel de olijven, tomaten en komkommer over de salade.
Meng de yoghurt, kruiden en 1 eetlepel water met elkaar en verdeel hiervan naar eigen smaak over de salade.
"Scheur" de ham in kleinere stukjes en verdeel dit over de salade.
Rasp als laatste de parmezaanse kaas over de salade.


Nu hoop ik dat het lekker weer is... Want dan ga je natuurlijk met deze salade buiten zitten :)... met heel misschien wel een glaasje rosé of witte wijn...

1 opmerking: