23 juni 2016

Throwback Thursday...#3

Ik weet niet beter dan dat we vroeger gingen kamperen. Eerst met een tentje, dat tentje werd een tent, opgevolgd door een vouwwagen, daarna kwam de caravan en nog wat later kwam naast die caravan een klein tentje... (toch mam?). Heerlijk vond ik het, de herinneringen zijn ook geweldig. Ik ben enigst kind en moest dus wel vriendjes maken en waar kan dat nou beter dan op een camping. En heerlijk altijd buiten leven! 

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan het kamperen te verzinnen, maar dan noemen we dan met een glimlach de charme van het kamperen. Denk aan nachtelijke toiletbezoekjes, geultjes graven bij enorme hoosbuien, lekkende tenten, allerlei ongedierte, enorme stormen waardoor je 's ochtends vroeg de caravan moet omdraaien omdat hij anders met voortent en al de lucht in gaat... Tja... zoals ik al zei genoeg mindere kanten te verzinnen, maar toch kijk ik met zoveel plezier terug naar die avonturen....

Stiekem vind ik het nog steeds een beetje jammer dat we niet kamperen, maar vooruit, onze vakantiepret mag het niet drukken :)


Als je vroeger op vakantie ging... Gingen jullie dan kamperen, in een huisje of naar een hotel? Heb je daar ook van die geweldige herinneringen aan?

7 opmerkingen:

 1. Ik vind jou flashbacks zo leuk dat ik terugkom. Mooie foto's weer. Wij deden wel eens woningruil mey familie. We waren de enigen die van het westen weggegaan waren, dus vonden anderen het ook leuk om in ons huis te zijn. Dicht bij de bossen. Later huurden mijn ouders een caravan met voortent. Ik vond dat super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OH wat leuk dat je ze zo leuk vind... Ik vind ze zelf ook erg leuk :)... Leuk om huizen te ruilen!

   Verwijderen
 2. de eerste keer dat ik op vakantie ging met mijn ouders was een 10 jaar. Een busreis met hotel. Niet echt je-van-het voor kinderen. We zijn 2 jaren geweest, toen werd mijn vader ziek. Op mijn 15e gingen we weer met de bus naar Oostenrijk. Als puber zat ik daar al helemaal niet op te wachten. Maar er zat wel een leuke jongen in de bus. Daar ben ik inmiddels bijna 29 jaar mee getrouwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een geweldig verhaal dat je hem zo ontmoet hebt!
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 3. Zo leuk die verhalen over vakantie!! En mooie foto's!
  Wij gingen vroeger al-tijd in Nederland op vakantie. Als er dan weer over vakantie gesproken werd, was het altijd 'alweer' NL? Maar eenmaal op bestemming vonden we dat helemaal niet erg. Ik herinner me vooral mooi weer. We hebben jarenlang gekampeerd. Een caravan met een grote tent ernaast.
  Vanaf mn 18e zocht ik wat meer het avontuur en werd het buitenland met vrienden. Manlief en ik hebben nog 1x geprobeerd of kamperen iets voor ons is, en nee; echt niet :) Wij boeken altijd airbnb's, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om jouw verhaal te lezen... Maar wat zijn airbnb's?
   groetjes Ilse

   Verwijderen
 4. Hoi Ilse,

  Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. De website omvat meer dan 2.000.000 privé-accommodaties in 192 landen en 33.000 steden.

  Ik wilde het ook weten en dan is google handig:))

  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen