24 juni 2016

Zomervakantie tips

Vorig jaar schreef ik een uitgebreide serie met allerlei vakantie tips. Tips voor onderweg, tips om in te pakken, kooktips voor op vakantie, spelletjes voor op de achterbank enz. Deze serie is toen veel gelezen en later hoorde ik veel terug van mensen dat ze er wat aan hadden. Ik kreeg zelfs al de hint dat iemand zat te wachten tot ik weer zoveel leuke tips zou hebben.... Ahummm ... het was toen een heel groot werk en ik geloof dat ik toen alle mogelijk tips wel bekeken en gezien heb. Wat leuk genoeg was, heb ik toen gedeeld. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden dacht ik. Dus ik stof de oude serie af en presenteer hem opnieuw... 

Een blog vol met tips voor spelletjes voor op de achterbank. Vaak linkjes en die jezelf kan uitprinten om vervolgens voor je kids een "eigen boekje" (snelhechter) te maken met daarin genoeg uitdagingen voor een lange autorit. De grote toppers uit deze blog zijn:

rust op de achterbank

Legokit, losse blokjes in een doosje en papiertjes met daarop allerlei leuke opdrachtjes. 
- Automerkenbingo, weer eens wat ander dan schapen en borden langs de weg zoeken.
Achterbankbingo, leuk om te zoeken naar allerlei dingen die je onderweg tegenkomt.
- Boter, kaas en eieren, blijft leuk

Diverse links op een rij om zelf de bladzijdes van een vakantie dagboek te printen, waardoor ze makkelijk voor kinderen in te vullen zijn. Ik dacht dat onze jongens dat misschien wel leuk zouden vinden... Nou dat misschien kon ik met gemak weglaten. Iedere avond zaten ze met hun tong uit hun mond alles in te vullen en tekeningen te maken. Maar ook ik heb bladen vol geschreven en getekend... Geweldig zo kan ik mijn schrijf en creatieve driften toch nog kwijt ;). Deze gebruikten wij met veel plezier:


vakantie dagboekje voor kinderen


vakantie dagboekje voor volwassenen

Ieder jaar maak ik een aftelkalender, voor iedere dag een blaadje met daarop wat de planning is voor die dag en hoeveel dagen het is tot we vertrekken. Zo weten de jongens precies waar ze aan toe zijn. Deze kan je trouwens ook goed gebruiken als je thuis bent na je vakantie en de dagen een beetje leuk wilt indelen. In deze blog geef ik nog meer tips om op andere manieren af te tellen. 

aftelkalender voor de zomervakantie

Een blogje vol met tips rondom het inpakken en lijstjes die je kan uitprinten die je daarbij helpen. Met ook een blik op ons eigen lijstje... 

inpakken zonder stress

Wat neem je nou onderweg mee om te eten. En wat ook nog voldoet aan de eisen van iedereen. Ik geef een lijst met tips van dingen die je mee kan nemen en wat leuke kindervarianten. Onze favoriet? Het bakblikbingo.... Ook van lezers hoorde ik dat ze daar veel plezier mee hadden gehad. 

bakblik bingo spel achterbank bento

Een berg met tips om de vakantie thuis ook gezellig en leuk te maken. Of je nou een paar weken of heel de vakantie thuis bent er zit vast wel wat tussen!


Natuurlijk wil je er niet aandenken dat het regent...Uiteraard is soms een buitje niet erg, maar als die buien langzaam zich aan een rijgen en je dus verplicht veel binnen bent.... Dan kan je misschien wel wat met deze tips!

2014-03-30 19.11.31

Hoe overleef je als ouders die 6 weken?! Maak een bucketlist en deel je dagen in! In deze blog vindt je allerlei tips om een kalender oid te maken voor de weken thuis.Koken op vakantie is vaak toch net wat anders dan thuis. Niet je eigen kookstel, niet je eigen pannen of juist op de camping, wat vaak toch iets minder makkelijk gaat. Ook is het warmer en wil je vaak toch nog enigszins gezond eten... In deze blog vind je een lijst met tips en recepten waar je veel kanten mee op kan!

koken op vakantie bestemming 

Ik was wat tips vergeten en kreeg van lezers en andere bloggers nog wat leuke aanvullingen. Dus een blogje vol met allerlei tips. Deze is ook erg leuk om te maken... Een routekaart die je kinderen kunnen afstrepen, zodat ze enigszins kunnen inschatten hoe lang het nog rijden is. Maar ook de aanvullende tips zijn zeker de moeite waard!

kinder route kaart voor onderweg

Hebben jullie nog leuke zomervakantie tips voor mij?

5 opmerkingen:

 1. wat veel!
  Ik heb voor onze kinderen op de achterbank zo'n dienbladkussen gekocht. Dan kunnen ze makkelijker kleuren en tekenen op schoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke ideeën en tips. Nu krijg ik zin in de vakantie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was ook zo'n leuke serie vorig jaar. Bakblik bingo en de kaart waren een topidee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je achterbank tips. Heb heel wat dingen uitgeprint, zullen ze leuk vinden onderweg! Nog een tip is de routekaart voor kinderen van de anwb. Die kun je van de site uitprinten. Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen