24 september 2016

Broodbriefjes

Kennen jullie broodbriefjes?
Nee dat is iets totaal anders dan boterbriefjes...  ;)

Deze site is opgericht door  Jildou en Kim. 2 Enthousiaste mama's die ooit begonnen met briefjes met het brood mee te geven... Dat groeide uit tot een leuke site, vol met briefjes die je kan printen om mee te geven in de brooddoos.. Het leukste is dat ze zo verrassend zijn. Hier onder wat voorbeelden, maar op de site zijn heel veel verschillende soorten te vinden. Ondertussen zijn mijn jongens ook fan van deze briefjes en doe ik ze meerdere keren per week in hun brooddoos. Altijd feest en ik begreep dat sommige vriendjes hun eigen mama's ook al eens een hint hebben gegeven. 

Verrassen jullie je kinderen wel eens met een geschreven of geprint briefje in de brooddoos?

Oh mochten jullie het je afvragen onze jongens eten 4 dagen in de week op school omdat ze dan continue rooster hebben. Voor hun is het een heel gek idee dat er kinderen zijn die iedere middag naar huis komen om te eten... Toch heb ik soms zelf wel het gevoel dat het zielig is... slaat nergens op, maar ja een gevoel ... Dat maakt wel dat ik vaak de jongens extra wil verwennen door wat lekkere of leuke dingen in hun brooddoos te doen. Iets wat altijd erg gewaardeerd word ;)

Broodbriefjes kan je ook volgen op facebook printerest, twitter en instagram. De nieuwste briefjes zie je daar dan voorbij komen...

7 opmerkingen:

 1. Op de eerste schooldag zit er altijd een briefje in met een bemoedigend woordje. En soms zomaar een lief briefje. Bij Hubbie ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan het einde van het vorig schooljaar wel gedaan. Want vanaf dit schooljaar continurooster en dus geen tosti's meer bij de overblijf. Dus toen had ik een lief briefje in zijn trommeltje gedaan.
  Maar dit jaar nog niet gedaan, kan nog niet lekker het ritme vinden om 5 dagen in de week alle broodtrommels, fruitbakjes, drinkflessen e.d. klaar te maken. Voor mijzelf dan maar 3 dagen, maar ook voor manlief doe ik het. Maar vind het wel heel erg leuk die je hierboven hebt geplaatst. Dus wie weet, krijgen ze binnenkort ook eens een keer een briefje in hun trommeltje. Ben er creatief genoeg voor, maar nu de tijd nog....

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ritme komt vanzelf wel weeer! ik smeer 's avonds altijd al het brood en vul alle dozen...
   Succes ermee

   Verwijderen
 3. Ja, leuk!! Ik doe het ook regelmatig. Gewoon een klein briefje met een kort tekstje (ik hou van je oid). Maar deze zijn ook geweldig zeg! Dank voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik schrijf heel soms een kort briefje voor m'n man. Zit hij in een volle bouwkeet te eten valt het briefje uit z'n broodtrommel. Ze wilde natuurlijk allemaal weten wat erin stond haha.

  De oudste zit net op school en kan nog niet lezen en eet thuis tussen de middag. Maar als ze groter is vind ik dit een leuk idee voor in het trommeltje in de kleine pauze.

  BeantwoordenVerwijderen