26 september 2016

Black & White Party BuffetAl jaren maak ik een groot buffet voor de verjaardagen hier thuis. Daar geniet ik van. De voorbereidingen beginnen al vroeg, recepten worden bedacht en uitgewerkt. Boodschappenlijsten en werklijsten worden gemaakt.... en later ook uitgevoerd. Vaak probeer ik in 1 thema te werken. Dan kiezen we vaak een "land" uit en dan kook ik binnen de stijl en smaak van dat land. Vaak is het wel handig als het een redelijk algemene smaak is, zodat alle visite het lust. 


Toen ik het hier met Julia van Gezinsleven over had... zei ze ze nou als je maar genoeg tijd hebt dat voorkomt stress... eerlijkheid gebied me te zeggen, dat ik toch altijd wel wat stress heb. Maar daar kan ik ook goed mee omgaan... Of zoals ik zei tegen Julia... "Ik kan er goed mee omgaan... zolang iedereen me maar met rust laat en uit mijn keuken blijft :p".. Hhahah... Ik ben nog al een perfectionist en doe het graag zelf... Dus iedereen uit mijn keukentje en ik doe mijn ding. Maar goed terug naar het onderwerp van deze blog.. ik maak dus altijd een buffet. De afgelopen jaren waren dat een Amerikaans Buffet, Mexicaans Buffet en een Build your one pasta buffet. Maar ook andere buffetten passeerde de revue, daar heb ik toen niet over geblogd en kan ik jullie dus ook niet laten zien. Dit jaar kon ik niet kiezen en wilde graag niet vast zitten aan perse 1 "land/thema". Zo ontstond... Mijn Black & White party buffet... Het black&white slaat vooral op de decoratie die ik heb gebruikt. Dit keer hadden we wat minder eters, want veel van onze visite bleek op vakantie. Helaas voor de 2 jarigen... Maar minder gezellig was het in ieder geval niet. Ik kookte wel traditie getrouw een buffet en dat wil ik deze week graag delen met jullie. De decoratie die ik zelf in elkaar knutselde komt voorbij, de gerechten die ik kookte, maar ook enige recepten kan je verwachten. 


Veel plezier bij het lezen van deze serie.

9 opmerkingen:

 1. Ik ga je recepten bekijken en wie weet ook maken. Ik maak ook bij iedere verjaardag een soort van buffet. Broodjes ham, pastasalades, rauwkosten etc. Geen thema maar gewoon wat lekker is en gemakkelijk.
  Het meeste maak ik een dag of soms een week van te voren, vlees kun je prima invriezen. Het hapje op de verjaardag is altijd een succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je dat ook altijd doet!
   En idd veel is van tevoren te maken en evt in te vriezen
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 2. Het ziet er nu al super uit! Lekker hoor! Ik kom je serie lezen! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er weer mooi uit, petje af voor al dat werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En hou je petje maar op hoor ;) ... Vind het echt reuze leuk!

   Verwijderen
 4. Ziet er heerlijk uit en ben dan ook benieuwd naar je serie. Ga ik zeker volgen.
  En nog gefeliciteerd met de jarigen, waaronder jezelf toch?!
  Heb je die sateetjes ook zelf gemaakt, ben benieuwd naar dat recept.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je felicitaties... Dit keer waren m'n man en oudste aan de beurt. Over 2 weken m'n jongste en ik zelf. Leuk dat je meeleest!
   Saté maak ik wel eens zelf, maar dit keer koos ik voor gemak en kocht kant en klare. Zal het recept voor saté wel eens plaatsen!
   Liefs Ilse

   Verwijderen
 5. en ik ben benieuwd wat er in die potjes zitten?

  BeantwoordenVerwijderen