3 december 2016

DIY: Kerstster... kerst@2016

Deze kerstster maakte ik om aan onze deur te hangen. Moeilijk is hij niet om te maken, er gaat wel wat werk in zitten, maar dat vind ik niet erg... want ik hou van zulke werkjes. Wat heb je nodig voor deze DIY:


- touw
- ijzerdraad
- 6 takken van ongeveer dezelfde lengte
- optioneel ledlichtjes op batterijen
- schaar


Zorg ervoor dat de takken droog zijn en allemaal van ongeveer dezelfde lengte. Hoe breed 1 tak is, zo breed wordt je kruis. Let daar dus even goed op. Leg 3 takken in een driehoek.Bind de kruispunten vast met ijzerdraad.Doe dit op alle punten en herhaal het met de andere 3 takken.Leg dan de 2 driehoeken op elkaar, maak de driehoeken met ijzerdraad aan elkaar vast op de kruispunten. Ik werkte al het ijzerdraad weg door er touw omheen te wikkelen. Daar legde ik een knoopje in.... en ja het zijn best heel wat kruispuntjes šŸ˜…

Daarna wikkelde ik er een snoer van ledlichtjes omheen. Want sterren geven licht toch....Knoop een dik touw, een stuk jute of meerdere stukken dun touw, aan 1 punt van de ster, zo kan je hem ophangen aan bv de deur of de muur. Maar zonder kan je hem ook ergens neer zetten! 

3 opmerkingen: