29 december 2016

Kerstvakantie doe tips.... kerst@2016

De vakantie is begonnen... Dit keer vallen de feestdagen grotendeels in de weekenden, waardoor er veel dagen zijn om leuke dingen te doen.. Of om ons te vervelen....Tijd om plannetjes te maken... Terwijl ik deze blog schrijf, zit ik volledig in de ziektewet... En zie stiekem op tegen de vakantie. Zelf kan ik te weinig en besefte dat de jongens dus verplicht veel thuis zullen moeten zijn... Heerlijk... Romantisch stel ik me voor hoe de jongens dagen na dagen spelen in goede harmonie en we tussendoor chocolade melk drinken... Nou je snapt wel dat dat romantische beeld niet helemaal zal uitkomen. Gelukkig hebben we nog een tv en ipad, maar om daar nou 2 weken achter te zitten is ook niet wenselijk. Dus terwijl ik leuke dingen aan het verzinnen en zoeken ben voor deze vakantie, deel ik een deel ook met jullie...


Doe-tips:

Bibliotheek: 
Altijd goed, zoek wat nieuwe boeken uit, als je kinderen wat ouder zijn laat je ze gewoon even "los" en kruip jezelf op een stoel met een van de nieuwste magazines die je graag lees. Misschien kan je ook een leuke dvd huren. 

Movie Night:
Kruip op de bank, kindjes schoon in hun pyjama, wat lekkers erbij en geniet van zo'n klein en simpel momentje.

Warme choco:
Altijd lekker met een royale toef slagroom.... Maar onderstand idee kwam ik tegen op Pinterest... Hoe leuk is het om met marschmellows en zoute sticks een poppetje te bouwen ... Dubbel lol... 
Sneeuwballen gevecht:
Geen sneeuw? Maar wel zin in een sneeuwballen gevecht? Op deze manier kan je je uitleven... 


Vuurwerk spekkies:Spekjes, sateprikkers, dropvetter en het komende vuurwerkfeest.... Vast een grote hit om te maken. Vooral om ze op te eten


Vetbollen voor de vogels:
Het wordt kouder en kouder... Maak met je kids vetbollen of taartjes en verwen de vogeltjes... Maar ook leuk om als kadootje weg te geven. 


Party poppers:
Zelf kind vriendelijk vuurwerk maken? Via de bron van onderstaande foto kan je heerlijk aan de slag!


Hebben jullie leuke plannen voor de vakantie?
Nog leuke tips voor mij...

3 opmerkingen:

 1. -Kast opruimen zodat er verborgen spelletjes en andere leuke dingen weer in het zicht komen. Vooral de kinderen laten doen zodat jij niet zoveel hoeft te doen. Resultaat: Opgeruimde kast en de kinderen weer een middag zoet met 'nieuw' speelgoed.
  -Kinderen een budget geven met de opdracht het avondeten te verzorgen.
  -Spelletjesmiddag organiseren met hun vriendjes. Oké dit geeft een bende maar zorgt ook dat ze een middag bij hun vriendje willen spelen. Daarnaast heb je nog een paar handen extra bij het inschenken van limonade.
  -Spelletjesmiddag organiseren met opa's en oma's. Opa's en oma's zien elkaar weer en jij hebt je handen vrij én extra handen voor van alles.
  -Je kan ook koekjes gaan bakken met vriendjes. Kunnen ze direct helpen met de afwas en rondom de tafel vegen. Resultaat: Schonere kamer.
  -Laat de kinderen schoonmaken. Oké, als je het zelf doet gebeurt het volgens jouw norm maar nu gebeurt het iets minder goed zonder dat jij extra pijn krijgt. Voordeel is dat de kinderen zich belangrijk voelen en zich verantwoordelijk voelen.
  -Middagje Jeugdland.
  -Hut bouwen en daar 's avonds in gaan slapen.
  -Voor jezelf: Werk met het sterrensysteem. Elke keer dat iets goed gaat, geef je de kinderen een ster. Zo zie je dat er veel wél goed gaat en dat motiveert je en houdt je (ietsje) positiever. Bij 10 sterren krijgen ze een beloning. Bij mij is het 10 minuten exclusieve aandacht van mama en dat vinden ze alle 2 geweldig. Maar het kan ook zijn dat ze het toetje mogen kiezen, of 30 minuten op de Ipad, of een half uur later naar bed. Je kan een middag lief samen spelen belonen met een nacht bij elkaar op de kamer slapen.
  -Vraag de kinderen bij het naar bed gaan om 3 dingen die die dag goed gingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kinderzwerfboeken kastje in de buurt opzoeken (via internet). En oude boeken die je zat bent stickeren en terugleggen om daarna de zwerftocht via internet te kunnen volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen