3 januari 2017

Serie: Besparen en Budgetteren...

Januari en februari zijn voor ons bij uitstek de maanden om goed op de centjes te letten. Vaak ook in de maanden erna... maar dat begint toch echt in deze periode voor ons. 


In de zomervakantie geef je toch net wat makkelijker geld uit, ijsje hier, terrasje daar en vakantie nog. Daarna hebben wij al onze verjaardagen in september en oktober. Dat betekend ook veel uitgaven... denk aan 4x kadootjes, 2x kinderfeestjes, 2x verjaardagen, trakteren op school, sport en werk.... Alles bij elkaar wordt er vaak meer uitgegeven dan ons budget. 

November hebben we heel veel verjaardagen van vrienden en familie en gaat er nog steeds aardig wat geld uit aan kadootjes. Geeft natuurlijk helemaal niks... We zijn blij dat we jarig zijn, maar ook erg blij dat we mee mogen vieren bij vrienden en familie. Dus we doen ook totaal niet moeilijk over de uitgaven die daar bij horen. 

Na die verjaardagenrush komen daar al heel snel de feestdagen aan.... Sinterklaas, kerst, oud&nieuw...Met sinterklaas maken we suprises en kopen losse kadootjes. Dat doen we met onze schoonfamilie. Kerst vieren we met beide ouders. Voor de kinderen en onszelf kopen we een nieuw boek. Maar ook eten we in deze periode wat onregelmatiger (door het meer werken en afwezig zijn van manlief door zijn werk). met kerst zelf uitgebreider en met meer mensen. Dus je raad het al... ook dan gaat het geld sneller .... 


Dusssss... tijd om weer rustiger aan te doen op het geld te letten en weer wat extra te kunnen sparen!

Nou zijn wij maar 1 gezin, met onze eigen gedachtes en ideeen... Ik kan jullie wel vertellen wat wij doen op te besparen of hoe onze budgetten zijn opgebouwd. Maar het leek mij veel leuker om ook anderen aan het woord te laten. Dus ik vroeg aan diverse vriendinnen, familie en andere bloggers of ze een vragenlijst wilde invullen over hun budget en hoe ze evt besparen. Ik had gehoopt dat er een paar ja zouden zeggen... Maar wat bleek ze zeiden allemaal ja. Super leuk!... Iedere week komen deze vragenlijsten voorbij en kan je lezen hoe anderen het aanpakken. 

In deze periode wil ik ook meerdere tips delen met jullie... Niet heel deze periode zal in het kader van besparen staan, want ik heb nog veel meer leuke recepten, DIY's en andere dingen klaar staan... 

7 opmerkingen:

 1. Bij ons begint het nieuwe jaar altijd met een verjaardag in de eerste week.Onze jongste is dan jarig. Hierdoor begint het jaar nooit zo zuinig. Ook zijn er twee kinderen van mijn vriendin in de eerste en tweede week jarig.Maarja, voor de rest zijn we dan weer super zuinig.Ik kijk uit naar je tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kijk uit naar de tips en ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier begint het jaar juist met geld uitgeven.Het is nu uitverkoop, tijd dus om in te slaan. Juist ook cadeautjes. Wij hebben een cadeautjeslade waar ik ze allemaal in bewaar. Scheelt een heleboel tijd, geld en stress op het moment dat er iemand jarig is. Gewoon even naar boven lopen en wat leuks uit de la zoeken. Vervolgens feestelijk inpakken en je hebt voor een habbekrats de leukste cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik ben benieuwd! Wat leuk ook dat iedereen er aan mee wilde werken! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke serie, ik ben benieuwd!
  Budgetten: daar werk ik zó graag mee! Dan weet ik precies waar ik aan toe ben ;-)
  Van ons gezin zijn er 4 van de 5 van februari tot april jarig, en ook bijna alle nichtjes en neefjes zijn in deze periode jarig. Best een uitdaging dus om in die periode binnen de budgetten te blijven. Wat betreft de cadeaus voor onze kids: die koop ik vaak al tijdens de decemberaanbiedingen. Dan hebben speelgoedwinkels vaak bijv. 15% korting op alles en zeker voor de 'grote' cadeaus loont dat nog wel de moeite! Of nu, tijdens de uitverkoop. Verder heb ik altijd wel wat dingen in de cadeautjeskast liggen die ik tijdens een aanbieding heb gekocht - altijd handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig idee Ilse, ik ben benieuwd:)) Zulke tips wil ik graag horen!! Ook ik koop nu in de uitverkoop speelgoedcadeautjes, soms met 75% korting. Ook in supermarkten nu veel aanbiedingen, van alles voor een €1,- of 1+1 gratis. Kan ik mooi de voorraad aanvullen. Dan kan ik er de komende maanden weer tegenaan en hoeft ik alleen maar vers te kopen. Over 3 maanden is het weer zover en dan begint het opnieuw...elk kwartaal kun je dit doen.

  Groetjes Anne

  BeantwoordenVerwijderen