21 februari 2017

Wat is jouw budget? ~Minke~


Vandaag weer iemand die haar kasboekje opent voor ons... 
en deelt met ons wat hun budget is en hoe ze besparen! Deze keer iemand die is een blogger aan het woord. Namelijk mama Minke
_____________________Wie ben je?
Hoi! Ik ben Minke, 28 jaar oud en ik heb de leukste man van de wereld aan de haak geslagen. Dat was al weer 7 jaar geleden ongeveer. We zijn nu 2 kinderen rijker, een meisje van 1 en een jongen van 3. Een leuk koningskoppel, waarbij onze zoon echt voor zijn zusje opkomt. Dus waag het niet aan haar te komen! Ik vind bloggen echt super leuk en dat doe ik dan ook graag. Verder ben ik een selectieve hardloper, iets met lopen tijdens mooi weer en hou ik van eten. Ik wil graag wat afvallen, maar wel rustig aan. Zodat het er ook mooi af blijft. Dat gaat met ups en downs, ach misschien ken je het wel. We wonen in ons kleine, maar fijne huis in Ede. We hebben een grote achtertuin, zo fijn met buitenkinderen. Allemaal een eigen slaapkamer dus wat willen we nog meer? Wat ik ook graag doe, samen met mijn man, is naar voetbalwedstrijden gaan. Echt een uitje voor ons samen (of voor hem alleen of samen met zijn vader, maar gelukkig mag ik ook vaak mee). Samen naar PSV toe en daar wedstrijd kijken. Ultieme quality time samen. Volgens mij weten jullie nu wel alles van me.  Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog (link staat onderaan dit artikel).

Wat is jullie gezinssamenstelling? 
Zoals ik al zei heb ik de liefste, leukste, knapste man en hebben wij samen 2 schatten van kinderen. Meestal dan. We hebben ook nog 2 vissen, Blub en Nemo.

Werk jezelf? En je evt partner ook?
Ik werk zelf niet, thuisblijfmama ben ik. Wij hebben er voor gekozen om onze kinderen niet naar oppas te brengen, maar zelf thuis te zijn om bij hen te kunnen blijven. Mijn man werkt wel fulltime. 

Wat geef je per maand aan boodschappen uit? En wat valt daar voor jou allemaal onder? 
Ik geef gemiddeld zo’n 30 tot 40 euro per week uit aan boodschappen, dus zo’n 140 euro per maand. Daar zitten de levensmiddelen in en voeding voor onze jongste dochter. Ook haal ik bodylotion voor mijn man bij de ah, die reken ik dus ook mee. 

Verder doe ik ongeveer 1 keer per 2 maanden boodschappen bij de kruidvat. Verzorgingsproducten en luiers koop ik dan. Dit reken ik niet bij de boodschappen, maar kost zo’n 50 euro. Handig, want dan komen ze het gratis thuis bezorgen. 

Tanken doen we ongeveer 1 keer per 3 weken. Het ligt er ook aan of we naar Eindhoven gaan voor PSV, hoeveel mijn man moet werken. Maar dat kost tegenwoordig ook zo’n 50 euro per keer. 

Heb je daar een vast budget voor of gebruik je gewoon wat nodig is?
Ik heb geen vast budget, maar probeer wel zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen. We hebben maar 1 inkomen dus het is soms even passen en meten. Gelukkig lukt het tot nu toe altijd nog. 

Wat vind je daar zelf van? Is dat veel of juist weinig?
Ik denk dat het een redelijk bedrag is voor boodschappen. Zeker als we gezond willen leven en eten. De slecht voedsel is soms toch goedkoper dan gezond voedsel. Maar we redden het zo prima, dus dan denk ik dat het goed is. 

Werk je met een budgetten? Zo ja, voor wat allemaal?
Nee, ik zou het wel willen. Dat lijkt me handig om te zien waar je hoeveel geld aan uit geeft. Zo kun je ook makkelijker zien waar je nog kunt besparen. Dat is nu lastig in te schatten. 

Houdt besparen jou bezig?
Ja, omdat we maar 1 inkomen hebben ben ik soms wel aan het nadenken. We doen expres al boodschappen bij 2 tot 3 winkels per week. Dan gaan we aanbiedingen halen en de producten die bij de betreffende winkel het goedkoopst zijn. Als de producten die het goedkoopst zijn niet lekker smaken proberen we wel een duurdere variant uit. Het moet ook wel lekker zijn. 

Welke keuzes maak jij persoonlijk wel of juist niet als het gaat om besparen?
Ik koop dus bij verschillende winkels de boodschappen. Daarbij hou ik ook de prijzen van de producten in de gaten als ze niet in de aanbieding zijn. Ik doe boodschappen op de fiets of lopend. Zelden ga ik met de auto om boodschappen te halen. We besparen niet op warmte, dat vinden we belangrijk voor ons zelf en onze kinderen. Ook wil ik dat zij genoeg kleding hebben, al haal ik dit dan wel bij de goedkopere winkels. Eerste schoentjes bespaar ik niet op. Bij de oudste hebben wij ze gekregen, de jongste loopt nog niet dus die heeft nog geen echte loop schoentjes. En we gaan dus ook naar PSV. Uit eten doen we sporadisch en als we gaan dan meestal bij de macdonalds. Daar besparen we dus weer wel op. 

Wat is jouw beste tip om te besparen? 
Kijk wat werkt voor jou. Trek jij liever een extra trui aan? Zet dan de verwarming lager. Vind jij uitjes naar voetbal niet zo belangrijk, maar uit eten gaan wel. Doe dat dan ook en bespaar daar niet op. Het moet ook leuk blijven. En probeer eens de goedkopere producten, ze zijn echt helemaal zo vies nog niet. Heb je een lidl in de buurt, ga daar dan heen voor vers fruit en groente. Dat is vaak goedkoper dan de ah. En heb je tijd doe dan je boodschappen in verschillende winkels en ga prijzen vergelijken.______________________

Bedankt Minke .... voor het invullen van deze lijst! Leuk om te lezen hoe je er mee omgaat. Ik moet eerlijk bekennen dat je me erg verraste met jullie budget...en ik zou wel eens mee willen kijken met jullie :)

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt heel knap dat je van dat bedrag in de week jullie boodschappen kan doen. Petje af. Verder weer super leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Net boodschappen gedaan, ah en lidl. Ben dan toch echt 60,- kwijt en heb dan nog niet alles. Vind het idd heel knap hoe je het doe, maar hier ook de vraag: hoe doe je dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe kan je tanken 1 keer op de 3 weken? Ik rij nu zelf wel extreme afstanden en moet om de dag tanken, maar daarvoor was dat toch minstens 1 maal per week. Zit je dan niet voor niets wegenbelasting te betalen en kan je dan de auto niet beter verkopen?

    BeantwoordenVerwijderen