7 maart 2017

Wat is jouw budget ~Kimberley


Vandaag weer iemand die haar kasboekje opent voor ons... 
en deelt met ons wat hun budget is en hoe ze besparen! Deze keer weer een blogger. De Belgische Kimberley blogt op www.gewoon-wij.be

_____________________


Wie ben je?
Ik ben Kimberley en ben 27 jaar. Ik ben een drukke thuisblijfmama met een webshop (www.houtenspel.be) en blog. Ik geef onze kinderen thuisonderwijs en daar gaat zowat het meeste van mijn tijd naartoe. Heb ik toch wat vrije tijd over dan ga ik hardlopen. Daarnaast heb ik zelf autisme en probeer ik me ook actief in te zetten als vrijwilliger bij VVA (Vlaamse Vereniging Autisme). Daar waar ik kan zal ik ook sporadisch bij andere verenigingen een handje toesteken.

Wat is jullie gezinssamenstelling?
Ik ben getrouwd met Joeri en samen hebben wij 4 kinderen tussen de 1 en 8 jaar oud waarvan twee met extra zorg. Daarnaast lopen er nog twee poezen rond in ons huis.

Werk jezelf? En je evt partner ook?
Mijn echtgenoot werkt heel wat uurtjes om zijn gezin te onderhouden. Na zijn uren is hij dan vaak nog in de weer voor onze webshop.

Wat geef je per maand aan boodschappen uit? En wat valt daar voor jou allemaal onder? 
Gemiddeld zal dat ongeveer 600 euro zijn en daar zit alles in van voedingsproducten, schoonmaakartikelen, verzorgingsproducten, onze poezen hun eten, … Kortom alles wat je uit de supermarkt kan halen.

Heb je daar een vast budget voor of gebruik je gewoon wat nodig is?
Wij gebruiken gewoon wat nodig is. De ene maand is het wat meer, de andere wat minder.

Wat vind je daar zelf van? Is dat veel of juist weinig?
Ik denk dat het voor een gezin van 6 met 2 huisdieren best wel meevalt.

Werk je met een budgetten? Zo ja, voor wat allemaal?
We werken eigenlijk enkel met een budget voor onze extra uitgaven. Dat wil zeggen voor speelgoed, thuisonderwijsmateriaal, kledij, schoenen, …

Houdt besparen jou bezig?
Het houdt me ontzettend bezig zeker omdat we een huis hebben dat volop gerenoveerd moet worden maar ik zal eerlijk zijn, ik ben er geen held in.

Welke keuzes maak jij persoonlijk wel of juist niet als het gaat om besparen?
We proberen te letten op onze uitgaves qua eten buitenshuis. Wij hebben namelijk periodes dat we dat best veel doen en dat is een enorme hap uit ons budget.

Wat is jouw beste tip om te besparen?
Opschrijven, opschrijven, opschrijven, … Door steeds als je uitgaven op te schrijven, ga je veel bewuster om met wat je uitgeeft.

_______________________

Bedankt Kimberley.... voor het invullen van deze lijst! Ik herken het zeker wat je schrijft over de periodes waarin je veel doet en er veel van je budget gaat. Ik vind het in ieder geval leuk om te lezen hoe jullie er mee omgaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten