8 maart 2017

Snoerenlaatje op orde

Heb jij ook zo'n la of bakje? Vol met allerlei snoertjes?
Van allerlei producten..... telefoons, laptops, tablets, ippods, camera's, spelcomputers.... enz...
Hier zat steeds alles in de knoop... 
De oordopjes van mij met die van de kinderen... 
De oplader van mijn telefoon met die van de mijn ipod.... 
Arrggg wat heb ik staan mopperen zeg op dat laatje... 
Tijd voor actie...


"Probleem" hierbij is wel, dat de meeste van zulke snoertjes dagelijks gebruikt worden en door meerdere mensen. Al vaker had ik voor mezelf een geweldig systeem bedacht. Maar dat werkte dus blijkbaar niet voor de rest van mijn gezin. Dus poging nummer zoveel... Die ondertussen bewezen heeft voor ons DE oplossing te zijn. Dus ik deel hem graag met jullie want misschien is het ook voor jullie wel.

Allereerst kon ik beginnen met het ontwarren van alle snoeren. Alle oortjes die we hebben werden verdeeld en wikkelde ik om mijn hand heen. Om het bij elkaar te houden deed ik er een broodklipje omheen. (dit heb ik ook uitvoerig uitgelegd aan de jongens). Daarna mocht alles in ziplock zakjes. Oortjes van de kinderen bij elkaar, mijn oordopjes en die van Hans apart. Maar ook alle andere oplaadsnoeren kregen hun eigen zakje. Met daarop wat erin zit. Want ik vergeet ook zo vaak waar het snoer van is, omdat je er zoveel hebt....
ja ik weet het een luxe probleem maar toch. Alles in zakjes en keurig gesorteerdDe snoeren die we echt heel veel gebruiken, dat zijn er 2 die liggen nog wel los. Alle anderen zitten in zakjes en kunnen niet meer in de war raken. Ideaal... Hebben jullie ook zo'n verschrikkelijk snoerenlaatje of bakje?

9 opmerkingen:

 1. Wauw naar die tip zocht ik :) Waar heb je die zakjes gekocht Ilse?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De zakjes kochten we bij de Ikea. En succes met jouw laatje ;)

   Verwijderen
 2. Bedankt voor je tip! Direct gedaan vandaag. Je zou 'm kunnen insturen naar de nieuwsbrief van de huishoudcoach. (Ook leuk om je op te abonneren trouwens.) Zo heb ik een keer een leuk boek gewonnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je er gelijk mee aan de slag bent gegaan! Hoe kan ik dat insturen dan? Zie niks op hun site. Groetjes

   Verwijderen
  2. Ik kon het ook niet vinden. Ws vind je het adres in de nieuwsbrief. Ik heb even gezocht en het adres dat ik gebruikte was: info@dehuishoudcoach.nl met als titel: "Mijn favoriete tip voor de Mail & Winactie." Ik zou afwachten welk boek of welke agenda je kunt winnen. (Zie de nieuwsbrief) Want iedere maand is er een ander boek aan de beurt. Succes! Het is een goeie tip!

   Verwijderen
 3. Fantastische tip, wij hebben namelijk ook zo'n bakje. Manlief boos als hij weer een snoer zoekt uit dat bakje�� Nu er alleen voor zorgen dat ze het ook weer terug in het zakje stoppen, zal hier nog wel eens een probleempje kunnen worden.

  Groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahah hier gaat het voorlopig nog goed.... succes met jouw bakje

   Verwijderen