10 mei 2017

DIY: Bible journaling extra bladzijde toevoegen

Bible journaling ik ben er dol op! Even een bezig zijn met mijn handen en creatief hoofd. Het probleem is als je al een tijdje bezig bent is dat je bijbel voller en voller raakt en sommige teksten zijn nou eenmaal nogal populair bij sommige challenges. Dus geregeld kon ik een dag niet mee doen omdat dan mijn bladzijde al vol zat, of er op de andere kan al een tekening zat die doorscheen. Want met zulke dunne blaadjes kan het niet anders dan dat je er wat doorheen ziet. Vaak zocht ik dan zelf een andere tekst uit. 

Maar bij andere dames zag ik geregeld dat ze er een vel papier in bevestigde. Daar is speciaal papier voor te koop en speciale lijm. Maar om eerlijk te zijn vind ik het leuk om het te doen met de materialen die ik in huis heb. 

Dus heel spontaan en met wat aanmoedigingen van een vriendin plakte ik een extra blad in mijn bijbel. Moeilijk? Nee niet perse... netjes werken is wel handig, maar gelukkig kan ik zelf zo relaxed zijn dat het niet perfect hoeft. Dus kan ik ook tevreden zijn met net iets minder dan perfect ;).

Vandaag wil ik jullie uitleggen hoe je op een simpele manier een blad in je bijbel kan plakken. Ik gebruik de "oude" bijschrijfbijbel, zo'n blauwe vierkante en daar past precies dwars een A4tje in. Ideaal dat scheelt weer knippen. 

Wat heb je nodig?

- washitape
- papier
- lineaal
- schaar
- bijbel om het papier in te plakken ;)

Als je een andere bijbel gebruikt dan de "oude" bijschrijfbijbel, Meet dan de maat van je bijbel in de hoogte op. Teken dat uit op je papier en knip de rand die teveel is eraf. Leg het papier op je bijbel en druk het goed in het midden, zodat hij tussen de andere pagina's komt te liggen.


Neem 3 stukjes washitape en bevestig deze zo dicht mogelijk bij de naad op het papier en op je bijbel en druk aan. Zorg er steeds voor dat je papier goed recht blijf liggen en goed in de naad blijft. Bevestig op 3 plaatsen het tape, zodat hij stevig vastzit. In de breedte steekt je papier nog uit, maar dat geeft niet, dat komt straks. Aan de linkerkant kan je trouwens zie waarom ik die dag niet kon tekenen op de pagina... Want die was al vol getekend met spijkers, van vorig jaar Goede Vrijdag. Eerst sla je de nieuwe pagina om en aan de andere kant bevestig je ook 3 washitapjes om je nieuwe bladzijde vast te zetten. Sla je nieuwe bladzijde terug en teken met behulp van je lineaal het teveel aan papier af en knip dit eraf. Pas op dat je niet in een onderliggend blaadje van je bijbel knipt. Daarna is je nieuwe bladzijde klaar om te bewerken. Ik gebruikte gewoon normaal printpapier. Je kan ook gekleurd papier gebruiken. Wat ik wel eens een keer leuk vond is dat dit papier dikker is en je harder kan drukken met je potlood, maar ook dikkere stiften kan gebruiken. Bovenstaande tekening maakte ik in de lijdenstijd, naar aanleiding van de geschiedenis dat het voorhangsel in de tempel van boven naar beneden scheurde toen Jezus aan het kruis hing en stierf. In het bijbelboek Exodus had ik de dag ervoor ook een voorhangsel gemaakt... Daar waar God de instellingen gaf voor de bouw van de tempel. Mooi om mee bezig te zijn op deze manier.Ik heb nu 3 keer een blad extra in m'n bijbel geplakt en dat zal niet de laatste keer zijn, want het bevalt me goed! Onderstaande tekening maakte ik in maart, en als voorbeeld gebruikte ik een foto die ik in die tijd maakte van tulpen. Gaaf om een eigen foto als voorbeeld te kunnen gebruiken!


 Voor Goede Vrijdag, maakte ik gebruik van een zwart vel wat ik in mijn bijbel erbij plakte! Super tof effect... Leuk om om eens op een andere kleur papier te tekenen. Ik tekende deze dag op 2 kanten van het zwart.. Wie is er ook creatief bezig in zijn bijbel of met handlettering? Wel eens een extra bladzijde in je bijbel geplakt?

6 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse, heerlijk he zo bezig zijn met tekenen. I gebruik zelf geen bijbel,maar doe dit in mijn agenda (action 1 dag per pagina). Wat ik meemaak op die dag,komt in vorm van een tekeningetje op papier. Maar ook wat ik eet, schijnt de zon of regent het. Dit teken ik dan. Maar ook veel bloemetjes, vogeltjes, poppetjes enz.En dat doe ik elke dag.Mijn agenda ziet er erg vrolijk uit (en een kale agenda vind ik tenslotte een saaie agenda). Heerlijk ontspannend. Even je gedachten verzetten . Lieve Ilse, geniet van deze woensdagmiddag en met je Bible Journaling. Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig om dit te doen lijkt mij...Je maakt zulke leuke dingen. Waarom staat onder de tekening op het zwarte vel papier (onder de spijker) 13-10-2017?? Deze datum moet toch nog komen??
  In ieder geval heel veel plezier met je creatieve bezigheden.
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie... ik doe het heel erg graag.. en zo komt mijn creativiteit eruit

   Verwijderen
 3. Wat is het heerlijk om zo bezig te zijn, he Ilse. Je maakt mooie bladzijden en tekeningen. Geniet er van samen met de Heer. Ik kan er ook zo van genieten...

  BeantwoordenVerwijderen