30 mei 2017

Hoe ga jij op vakantie ~Heleen

Deze tijd is een vaak gehoorde vraag: "wat zijn jullie vakantieplannen"... Om vervolgens op het schoolplein, bij de kapster, op de koffie bij de buurvrouw of met een vriendin verhalen uit te wisselen! Wat ik dan altijd weer merk hoe verschillend de mensen zijn... Zoveel mensen zoveel manieren van op vakantie gaan... Dat intrigeert mij altijd wel. Wat doet die ander, welke plekken zijn er om nog te ontdekken? Maar ook de verschillen... Waarom ligt Marie graag 2 weken op het strand en moet ik daar niet aan denken en visaversa. Waarom kiest Sara voor een thuisvakantie en ervaar ik thuisblijven niet als vakantie? Leuk om over te kletsen.... Daarom... Deze maanden zo voor de zomer vakantie ook een serie daarover. Om jullie een inkijkje te geven in de vakanties van anderen!

Vandaag Heleen als het eerste aan het woord, ze heeft zelf ook een blog. Ze blogt op www.groeiblog.com, een blog over een haar leven met God, gezin en allerlei andere relaties en kanker. 


Wat is voor jullie het belangrijkste doel van de vakantie?
Uitrusten. Samen zijn als gezin.

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur… Wat zijn jullie plannen?
3 weken kamperen in Frankrijk.

Gaan jullie ieder jaar naar een andere bestemming of gaan jullie naar de bekende plaats waar je al jaren komt?
We gaan meestal een paar jaar naar dezelfde bestemming en dan weer naar een andere bestemming.

Als je kinderen hebt: In hoeverre bepalen zij mee in de bestemming van jullie vakantie?
Hoe ouder ze worden, hoe meer ze de bestemming mee bepalen. We hebben nu 2 pubers/tieners, dus ze hebben mee beslist.

Hoe ga je op vakantie? Vliegtuig/auto/trein/fiets?
Met de auto.

Waar verblijf je? Hotel/huisje/camping/camper?
Caravan

Ben je een planner of lastminute boeker?
Planner

Op wat voor manier vieren jullie vakantie?
Tot onze oudste 2 jaar was gingen we nog in een appartement in Griekenland o.i.d., net zoals we zonder kinderen deden. Maar daar gooide ze de friet en kleurtjes na een paar keer door het restaurant. Het jaar daarna zijn we gaan kamperen en dat doen we nu 13 jaar later nog.
           
Wat is jullie budget voor de vakantie?
Camping kost 987 euro.
Daarbij komen nog de kosten voor eten en drinken en uitstapjes e.d.

Welk vakantieland is bij jullie favoriet?
Frankrijk, maar Tsjechie was ook leuk.

Als je een droomvakantie zou winnen hoe zou hij er dan uitzien?
Kamperen is eigenlijk wel mijn droomvakantie. Dat vinden we allemaal erg leuk. De kinderen willen niet in een huisje, zelfs een stacaravan vinden ze nep-kamperen. Maar als extra een weekje New York lijkt me wel leuk. Of met z’n allen een weekje op een Grieks eilandje lijkt me nu ook wel leuk.

Wat is jouw top-tip als het gaat om vakantie gaan?
Niks plannen, doen waar je zin in hebt.

Als je op vakantie gaat hoe vul je dan de zondagen in? Gaan jullie daar naar de kerk?
We kamperen altijd op een christelijke of evangelische camping en gaan daar dan naar de campingdienst.

De rest van de dag gaan we bijvoorbeeld naar het strand, een meertje, het zwembad op de camping of we bezoeken een iets in de omgeving. Waar we vroeger wat aanklungelden met broodjes afbakken in ons oventje of crackers aten op zondag, waarderen we nu ook op zondag wel de eventuele broodjesservice op de camping.

Hoe gaan jullie om met geloven op jullie vakantie bestemming?
Niet anders dan thuis. Ik vind het fijn om op de camping leuke gesprekken te hebben met andere christenen. Het is fijn om de leuke en minder leuke dingen eens te delen met andere mensen die je normaal niet ziet. Een mix van veel verschillende christenen vinden we leuk om onze kerkelijke blik wat te verbreden.

______________________

Bedankt Heleen voor het invullen van de vragenlijst, leuk om te zien hoe jullie op vakantie gaan. Het roept voor mij veel herinneringen op! Ik kan me voorstellen dat je nu geniet van de broodjesservice, best lekker die verse croissants. En New York... oh ja ook super!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten